Britanska tvrtka iznajmljuje pse koji otkrivaju tinejdžere drogeraše

PRIVATNA zaštitarska kuća iz Dorseta iznajmljuje pse tragače zabrinutim roditeljima koji sumnjaju da se njihovi tinejdžeri drogiraju. "Chilport UK" svoje pse iznajmljuje za 50 dolara dnevno, a ukoliko nanjuše ilegalne supstance ispod kreveta vašeg djeteta, obavezni ste ih predati policiji.

Pas će pretražiti sobu bez narušavanja djetetove privatnosti

"Ako su roditelji toliko zabrinuti za svoju djecu da nas nazovu, sigurno su već razmišljali o tome da pretraže njihovu sobu", smatra Trevor Hutchinson, direktor firme. "Ukoliko roditelj uđe u sobu i počne kopati po djetetovim stvarima, lako bi se moglo dogoditi da u potrazi za drogom "slučajno" pronađe i dnevnike, ljubavna pisma i slične stvari te time naruši djetetovu privatnost. Ali ako u sobu pustimo psa, on neće napraviti ništa osim što će ju dobro onjušiti", dodaje Trevor.

Psiholozi smatraju kako ovaj način, koliko god domišljat i simpatičan, ne bi trebao postati praksa zabrinutim roditeljima. Predlaže im da grade odnos sa svojom djecom i u slučaju da sumnjaju u svoju djecu odgovore potraže otvorenim razgovorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.