Britanski voditelj gubi bitku s rakom: "Ostalo mi je nekoliko mjeseci života"

Foto: Instagram

BRITANSKI voditelj Jonnie Irwin objavio je da vodi tešku bitku s karcinomom u terminalnoj fazi, a kako kaže, prema tvrdnjama liječnika, ostalo mu je još svega nekoliko mjeseci života.

Voditelj popularne emisije Mjesto pod suncem, koju se može gledati na HRT-ovom Drugom programu, otkrio je u razgovoru za magazin Hello da mu se rak pluća proširio i na mozak i da sada ima cilj inspirirati ljude da "maksimalno iskoriste svaki svoj dan".

Rekao je da je prvi simptom otkrio u kolovozu 2020. kada mu se vid odjednom zamaglio tijekom vožnje.

"Imao sam nevidljivi teret na leđima"

"U roku od tjedan dana od tog trenutka rekli su mi da imam još šest mjeseci života. Morao sam tada otići kući svojoj supruzi, koja je čuvala naše tek rođene blizance, i reći joj da će ostati sama. To je bilo devastirajuće, sve što sam mogao napraviti jest ispričati joj se. Osjećam se odgovornim za ono što se događa", rekao je voditelj, koji sa suprugom Jessicom ima blizance Rafu i Cormacka te trogodišnjeg sina Rexa.

Sve donedavno Jonnie je bolest krio od javnosti, ali sada je odlučio progovoriti o svemu. "Došlo je do točke kada osjećam kao da imam neku prljavu tajnu, kao da imam nevidljivi teret na leđima. Nadam se da ću uklanjanjem tog tereta inspirirati ljude koji su u istoj situaciji, kojima se život bliži kraju, da iskoriste svaki dan na najbolji način, da im pomognem vidjeti da mogu živjeti dobar život čak i ako umiru", rekao je Jonnie.

"Sinovi će rasti bez oca"

"Jednoga dana ovo će me sustići, ali činim sve što mogu da taj dan dođe što kasnije. Dugujem to svojoj ženi i djeci. Neki ljudi u mojoj situaciji imaju listu želja, ali ja samo želim da sve radimo zajedno, kao obitelj", zaključio je Irvin.

Voditelj je poručio kako ne zna koliko mu je ostalo i da vjerojatno nema još puno vremena, ali je odlučio cijelo to vrijeme ostati pozitivan.

"Postavljam si male ciljeve, neke male stvari zbog kojih želim da sam tu. Stekao sam naviku govoriti sebi da ne planiram jer možda neću biti tu da realiziram planove. Ali sada želim planirati, želim stvarati uspomene i provoditi sve trenutke s obitelji jer je realnost takva da će moji dječaci odrastati i da neće poznavati svog oca. I to mi slama srce", završio je Irvin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.