Bruce Dickinson stiže u Zagreb

Foto: EPA

Jedan od najvećih heavy metal vokala Bruce Dickinson vraća se pred zagrebačku publiku na koncertu koji će se, kao jedna od stanica svjetske turneje The Mandrake Project, održati 13. srpnja 2024. u Hali Zagreb, najavili su organizatori koncerta.

Bruce Dickinson najpoznatiji je kao pjevač kultnog britanskog benda Iron Maiden, kojem se pridružio 1981. godine, ali u karijeri je također objavio sedam solo albuma. 

Njegov prvi solo album Tattooed Millionaire objavljen je u svibnju 1990., a zatim Balls To Picasso četiri godine kasnije. Prije trećeg solo albuma Skunkworks (1996.) održao je turneju u ratom razorenoj i okupiranoj BiH, dokumentarac Scream For Me Sarajevo postao je nagrađivani film, a Dickinson je proglašen počasnim građaninom Sarajeva 2019. godine. 

Turneju započinje u Meksiku

Nova svjetska turneja počinje 18. travnja iduće godine u meksičkom gradu Guadalajara, a vezana je za njegov sedmi studijski album The Mandrake Project, koji će početkom 2024. objaviti BMG. Na novom albumu Dickinson se ponovo ujedinjuje s dugogodišnjim glazbenim suradnikom i producentom Royem Z-om, a to je Dickinsonov prvi samostalni album nakon Tyranny Of Souls iz 2005. 

"Ovaj album bio je vrlo osobno putovanje za mene i iznimno sam ponosan na njega. Roy Z i ja smo ga godinama planirali, pisali i snimali i jako sam uzbuđen što će ga ljudi konačno čuti", izjavio je. 

Dickinson će sa svojim bendom, koji čine gitarist Roy Z, bubnjar Dave Moreno, basistica Tanya O'Callaghan i klavijaturist Mistheria, održati turneju diljem Brazila, Meksika i Europe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.