Bruce Dickinson u subotu dolazi u Zagreb. Sam, bez Iron Maidena

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI Bruce Dickinson, frontmen kultnog engleskog heavy metal benda Iron Maiden, u subotu će u potpuno novoj ulozi gostovati u Zagrebu.

Nakon završetka dvogodišnje turneje "Legacy Of The Beast" na kojoj je s Maidenima odsvirao 84 koncerta, od čega jedan u Zagrebu (kolovoz, 2018.), Bruce Dickinson u KD Vatroslava Lisinskog stiže u sklopu ekskluzivne solo turneje "What Does This Button Do? An Evening With Bruce Dickinson". No ovdje neće biti riječ o koncertima, nego će Dickinson u deset odabranih dvorana u Europi održati dvosatno druženje s fanovima.

U showu podijeljenom u dva dijela, 61-godišnji Dickinson će u prvom govoriti o svojem turbulentnom životu u kojem se bavio glazbom, zrakoplovima, teškom bolešću, televizijom, filmom, poviješću, mačevanjem i književnošću, a u drugom će odgovarati na pitanja publike za koju ima još vrlo malo ulaznica u prodaji. Nastup u Lisinskom bit će mu prvi na ovoj miniturneji koja će završiti 13. prosinca u Dublinu.

Nakon kraće karijere u manje poznatom bendu Samson, Dickinson je 1981. godine postao član Iron Maidena koji je do danas, uz Metallicu i Black Sabbath, bio i ostao najveći heavy metal bend u povijesti. U Maidenima je proveo 12 godina nakon čega se posvađao s osnivačem benda Steveom Harrisom i krenuo u solo karijeru.

Dok se Maiden patio s njegovom lošom zamjenom Blazeom Bayleyjem, Dickinson je ostvario manje-više uspješnu solo karijeru koja je kod njegovih i fanova Iron Maidena doživjela polovične kritike. Snimio je jedan odličan album, "Accident Of Birth", ali se 1999. godine ipak vratio u Iron Maiden na nagovor menadžera benda Rona Smallwooda. On je Bruceu dogovorio sastanak sa Steveom Harrisom s kojim ovaj nije razgovarao šest godina i nakon nekoliko minuta dogovoren je njegov povratak u bend.

Povratak u Maiden okrunjen je briljantnim albumom "Brave New World" na kojem je Dickinson sudjelovao puno više nego na prijašnjima i vratio je bendu prepoznatljiv vokal koji i danas Iron Maiden drži u vrhu heavy metal scene.

Osim po velikoj glazbenoj karijeri, Dickinson je zanimljiv i po filmskom privatnom životu o kojem će govoriti fanovima u Lisinskom. Pričat će kako je bio uspješni mačevalac, kako je položio pilotski ispit i upravljao bendovim Boeingom 747 na turneji, ali i kako je 1994. godine došao u Sarajevo, o čemu je snimio i dokumentarni film.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.