Calavera F430 by Unique Sportcars i Novitec Rosso

DVA njemačka tunera, jedan zadužen za dizajn, a drugi za tehnička unaprjeđenja, poigrala su se sa jednim od najpopularnijih modela iz Maranella. Riječ je o Unique Sportcarsu, Novitec Rossu i modelu F430, a konačni proizvod je Calavera.

Calavera (španj. - lubanja) je jedna od svakako posljednjih izvedbi modela F430, barem za njegovog proizvodnog vijeka. Naime, u Frankfurtu bi ove jeseni, prema raznim izvorima, trebala biti predstavljena najavna studija njegovog nasljednika. No, to nije umanjilo interes tunera za F430, a za ovu najnoviju izvedbu su zaslužni renomirani njemački tuneri.

Prvome je pripala zadaća dizajnirati ovu verziju zlogukog imena, odnosno osmisliti elemente kao što su LED svjetla za dnevnu vožnju, navlake sjedala, modificirana prednja armatura, pokrov motora i njegovo osvjetljenje, zatamnjena stakla...Također tu su i jedinstveni grafički ukrasi za koje je bio zadužen Knud Tiroch, u ovim vodama dobro poznati i priznati umjetnik.

Novitec Rosso se pozabavio motorom, performansama i voznim svojstvima automobila. Drugim riječima, snaga standardnog 4,3-litrenog V8 je, između ostalog i uz pomoć Novitecovog bi-kompresora, povećana na 709 KS (522 kW), a okretni moment na 712 Nm.

Tako Calavera ubrzava od do 100 km/h za 3,5 sekundi, a kazaljka brzinomjera se zaustavlja na 348 km/h. Nadalje, tu je i aero kit, modificirani ovjes s 35 mm nižom podnicom, novi 20 colni naplaci, unaprijeđene kočnice, dorađeni ispušni i prijenosni sustav...

Calavera će navodno biti proizvedena u svega 11 primjeraka, a narudžbe se već zaprimaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.