Celine Dion o bolesti: Ignorirala sam ove simptome 17 godina

Foto: EPA

Celine Dion progovorila je o svom zdravstvenom stanju u velikom intervjuu za Vogue povodom predstavljanja trailera za dokumentarac I Am: Celine Dion koji izlazi 25. lipnja na Primeu.

"Nadam se da dokumentarac neće uplašiti ljude, već ih osvijestiti. Meni je trebalo 17 godina - molim vas, nemojte čekati toliko", rekla je. 2008. godine Dion je uočila da nešto nije u redu s njenim zdravljem.

"Osjetila sam poteškoće s kontroliranjem glasa. Otpjevala bih visoke tonove, a onda bi mi se glas počeo grčiti. Otišla sam liječniku, pregledali su mi glasnice i rekli da su oteknute", ispričala je. Nastavila je dalje po starom, a onda je shvatila da ima problema s kretanjem. "Morala sam se oslanjati na stvari", prisjetila se.

Tek 2020. godine, kad je počela pandemija koronavirusa, odlučila je potpuno se posvetiti zdravlju i otkriti o čemu se radi. "Nisam više htjela biti hrabra, htjela sam biti pametna. Kad sam dobila dijagnozu, laknulo mi je", priznala je.

Neurološki poremećaj

Pjevačica boluje od neurološkog poremećaja Stiff Person Syndrome (sindrom ukočene osobe), koji joj je dijagnosticiran u jesen 2022. Zbog toga je odgodila turneju i sve nastupe.

"Nažalost, ovi grčevi utječu na svaki aspekt mog svakodnevnog života. Ponekad mi stvara poteškoće dok hodam i ne dopušta mi da koristim svoje glasnice da pjevam na način na koji sam navikla", napisala je Dion na Instagramu 2022. najavljujući da će odgoditi datume svoje turneje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.