Chatroulette: Videochat s potpunim strancima najnoviji hit interneta

NAKON masovne popularnosti raznih društvenih mreža, od kojih je najviše profitirao Facebook, internetski korisnici zaželjeli su se dobrog, starog, nekompliciranog chata. Jedan 17-godišnji Rus došao je na zanimljivu ideju kako upoznati nove ljude preko videochata i pritom se dobro zabaviti. Osmislio je stranicu chatroulette.com preko koje se, uz pomoć vrlo jednostavnih uputa, nasumično spajate na web-kamere drugih korisnika iz cijelog svijeta. Ako vam se prizor koji vidite ne sviđa ili vam s vremenom dosadi, možete odmah prebaciti na neku drugu osobu.

Ova vrsta usluge opisana je kao čudna mješavina speed datinga, AOL-ova chata u svojim počecima te MySpace ekshibicionizma. U većini slučajeva korisnici nestrpljivo zure u svoje kamere, ali povremeno se može naići na zaista čudne prizore. Ti prizori već su dobili svoju posebnu stranicu ChatRouletteLOLZ, a postali su i vrlo zahvalan izvor za YouTube filmiće.

Stranica je postala iznimno popularna u vrlo kratko vrijeme. Narasla je s 300 korisnika, koliko je imala u prosincu, na 20.000 posjetitelja dnevno. Stranica je vrlo jednostavna i korisniku je odmah jasno što mu je činiti, a za sada nema pretjerano mnogo reklama. Naravno, site je moguće pratiti i na Twitteru i vidjeti reakcije korisnika. Ovaj novi internetski hit ima velik potencijal da postane ozbiljna konkurencija već postojećim društvenim mrežama, ali njihovi snalažljivi vlasnici mogli bi prepoznati trend i iskoristiti potencijal ove usluge na svojim vlastitim stranicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.