Cro A Porter: Hrvatskoj publici u petak se predstavljaju srpski i slovenski dizajneri



U PETAK navečer dizajneri iz Slovenije, Srbije i Hrvatske naizmjence će se predstaviti na pistama modnih događaja Cro A Porter u Zagrebu i Ljubljana Fashion Weeku. Dio je to pilot projekta pod nazivom "Region" koji bi već sljedeće godine trebao zaživjeti na ovim područjima.

Dejan Despotović, Tamara Radivojević, Tijana Pavlov i Ana Ljubinković modna su imena koja posljednjih sezona snažno drmaju modnom scenom Srbije i regije te će se predstaviti i našoj publici.

Tamara Radivojević po prvi puta dolazi u Zagreb i to na Cro A Porter dok je Dejan Despotović, jedan od najcjenjenijih avangardnih dizajnera u Srbiji, svoj rad već predstavio hrvatskoj publici na prošlogodišnjem Cro A Porteru.



Od slovenskih dizajnera naša publika imat će priliku vidjeti Zorana Garevskog i Natašu Peršuh, poznati slovenski modni tandem.

Nataša Peršuh, stipendistica i diplomantica prestižnog Institut Français de la Mode u Parizu, u svojim je kolekcijama uvijek vjerna svojim osnovnim modnim odrednicama – njezina žena uvijek je bohéme bourgeoise, kolekcije se gotovo uvijek potpisuju kao pret-a-porter de luxe, a njima prevladava konstrukcijski pristup.

Svestrani Zoran Garevski, umjetnički voditelj, dizajner, modni savjetnik, kostimograf i stilist kreira za žene i muškarce u svom prepoznatljivom stilu: oblikovno dovršenim kreacijama u kombinaciji plemenitih materijala i neboja uz elemente bezvremenosti i neizbježnog sklada modela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.