Čudo! U Hrvatskoj otkriven još jedan nacionalist i homofob



OVAKO bi otprilike trebao izgledati naslov koji je popratio vijest o bivšoj misici koja se prosrala još jednom pričom o Srbima, homoseksualcima i pobačaju. Nije da o tome nismo trebali pisati, ali radi li se stvarno o tako velikom iznenađenju? Je li vam ispao fino namaslačen croissant kada ste u nebeskoj vili ponad Hrvatske pročitali da je Katarina Banić ispalila nebulozu? Na homofobe, desničare i čudne ljude čudnih svjetonazora već ste trebali naviknuti - zovemo ih "glasačima HDZ-a". Nije da smo otkrili jetija koji svira melodiku. Imamo još samo jednog zatucanog desničara koji zabavlja mase koje je lako šokirati i one koje tuđa glupost jednostavno oduševljava.

Sjećate li se uopće prijašnjih izjava Katarine Banić? Najvjerojatnije ne. Bila je kao i sve druge misice koje smo navikli gledati na naslovnicama i na TV-u. Pričala je, ali malo je tko obraćao posebnu pozornost na ono što govori. Vjerojatno je trabunjala nešto o ljepoti, narančinoj kori, seksu, krpicama, izlascima i nogometašima. Drugim riječima, ništa što već nismo čuli od vojske pobjednica nekog od mnogobrojnih natjecanja u ljepoti. Što se dogodilo? Je li joj netko podvalio "ekstasi"? Upala je u loše društvo? Odala se rock glazbi? Što? Kako? Ha?

1000 zašto...

Iako se o načelu radi o bivšoj misici koja može trabunjati što joj se sprdne, njenim smo izjavama dali veći značaj jer ipak se radi o osobi koja nas je predstavljala u svijetu. Doduše, ne radi se baš o nečem zbog čega bi trebali padati sa stolice. Na zaboravite, vani nas još uvijek predstavlja i Miss Dejafterjesterdej. Mogli bi se sad prepustiti čarima sveopće osupnutosti i osuditi njene izjave, ali to bi značilo da smo zaboravili da od misica u pravilu ne očekujemo previše. Trebaju biti lijepe, nasmiješene i što rjeđe javno progovarati o "ozbiljnim" temama o kojima očito nisu previše razmišljale.

U konačnici, nije ni prva ni posljednja misica koja je na ovakva i slična pitanja dala ovakve i slične odgovore, a i što ste očekivali od osobe koja se pridružila stranci čiji članovi i inače zvuče kao praznoglavci koji se razbacuju izjavama koje zvuče kao da su netom prije izvučene iz knjige "1000 zašto, 1000 zato jer sam zadrt".

Kako se okoristiti?

Da stvar bude smješnija, u HČSP se učlanila ne upoznavši se s njihovim programom. Htjela se okoristiti. Ništa više, ništa manje. Da stvar bude još smješnija, ove budalaštine u potpunosti predstavljaju njihov program. To je sve što postoji, a moto je: "Mrziti Srbina i pedera i to opravdati Bogom, tradicijom i ljubavi prema domovini". Tako je ni ne znajući postala glasnogovornik stranke i programa koji je toliko jednostavan da vam za isti ne treba ni onaj zakonski minimum znanja. Dovoljno je biti zadrt.

Da bi mladoj misici i oportunistima poput nje pomogli, valja objasniti u što se upuštaju.

HČSP bi najbolje mogli opisati kao marginalnu sektu utemeljenu na nazadnim i najčešće suludim idejama, a jednom kada se pridružite ovoj veseloj skupini, vaša je dužnost barem jednom godišnje javno istupiti i podsjetiti javnost da u ovoj maloj džungli još uvijek postoje plemena koja su svoje viđenje svijeta pokupila slušajući starog vrača. Primjerice, morate barem jednom godišnje izbezumiti slobodoumni dio naroda izjavama kao što su: "Homoseksualnost je razlog zbog kojeg izumiru pčele", "Srbi usporavaju Zemljinu rotaciju" ili "pobačaj je đavolje oružje u ratu protiv kršćana". Naravno, ovakve su izjave za "napredne" članove. Početnici bi trebali krenuti jednostavnije. Recimo, ponekad je dovoljno reći: "Da mi dijete jednog dana dođe pred oči i kaže 'Mama, kad odrastem, želim biti gej', ja bih ga lijepo uputila da si pronađe neko drugo zanimanje jer tako sam odgojena".

Ipak, ne bi smjeli tako grubo nasrnuti na mladu gošću naslovnica koja je pomislila da je ovo dobar početak. Ona samo radi ono što vidi, a vidi da kombinacija zatucanosti, iskrene želje, neznanja i politike na neki neobjašnjiv način funkcionira. Lako je pomisliti da je to sve što vam u ovim krajevima treba.

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.