Damir (16) nakon što je saznao da mu je pronađen donor: Želja mi se ispunila

Screenshot: RTL

VUKOVARCU Damiru Pejiću (16), koji boluje od leukemije, pronađen je podudarni donor matičnih stanica iz međunarodnog registra iz Njemačke. "Sad sam dobro. Želja mi se ispunila i sad idem posao odraditi do kraja", rekao nam je Damir. 

Podsjetimo, Damiru je prvi put dijagnosticirana leukemija s 11 godina. Nakon četiri i pol godine bolest se vratila, a u međuvremenu je Damirova majka preminula od karcinoma.

"Ja sam u početku čak možda to i najbolje podnio što se tiče majke. Gledam da ti Bog sve u životu da s nekim određenim razlogom. Da je možda i njoj olakšao muke zato što je gledala da joj se dijete opet liječi, pa da je nekako i nju spasio, tako da na sve gledam nekako s vedrije strane, s te pozitivnije strane", rekao je Damir. Od obitelj ima samo ujaka i baku pa se tako jedino mogao na donore osloniti.

I vi možete biti donor matičnih stanica

Damir je pronašao odgovarajućeg donora, ali brojni drugi nisu te sreće. Prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica provodi se u osam transfuzijskih centara: u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu, Zadru, Varaždinu i Dubrovniku. Dolaskom u centar, ispunjavate formular s osobnim podacima. Potom dajete uzorak krvi i odlazite na tipizaciju.

Vatrogasac poklonio Damiru plaćeno ljetovanje

Vatrogasac JVP Grada Zagreba Josip Fabijanić koji je, iako je bio na godišnjem, gasio požar u Tučepima, odlučio je Damiru prepustiti plaćeno ljetovanje koje je dobio. Damir je imao veliku želju upoznati Josipa. Upoznali su se u ponedjeljak, a Josip je za njega pripremio i iznenađenje, majicu s natpisom. 

"Iduće godine, iduće ljeto ćemo ti i ja spojiti Vukovar i Zagreb, završit ćemo u Tučepima. Ti ćeš ljetovati sa mnom i mojim klincima. Bit ćemo na moru i imat ćemo ti i ja zajedničko ljetovanje. Može?" upitao je Josip Damira, a dječak je odgovorio potvrdno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.