Deset novih serija koje ne možemo dočekati

Foto: Press

AKO STE pročitavši naslov pomislili "tko će sve to pogledati?", u pravu ste. Osim što se ove godine s novim sezonama vraćaju sve hit-serije koje već pratimo, brojni streaming-servisi u pripremi imaju još gomilu novih projekata, a mi smo za ovaj tekst izabrali samo one koji će se pojaviti u prvoj trećini godine. 

I kao što vidite, bit će ovo još jedna dobra godina za TV serije. 

True Detective: Night Country

 

Tko glumi: Jodie Foster, Kali Reis, John Hawkes
O čemu se radi: True Detective je u prvoj sezoni bio jedan od najvećih TV hitova, ali u naredne dvije sezone izgubila je zalet. Čini se da će ga vratiti s kamatama u četvrtoj sezoni, koja prati dvije detektivke koje pokušavaju otkriti što se dogodilo skupini znanstvenika na istraživačkoj stanici usred Aljaske. 

Kad izlazi: 15. siječnja

Sexy Beast

Tko glumi: James McArdle, Emun Elliott, Tamsin Greig
O čemu se radi: Istoimeni hvaljeni film Jonathana Glazera iz 2000. dobiva prequel, ali ovog puta radi se o osmodijelnoj seriji, koja prati odnos dvojice prijatelja i lopova koji se upetljaju u poslove britanskog kriminalnog podzemlja tijekom devedesetih, a seriju je osmislio i napisao Michael Caleo (Sopranosi). 
Kad izlazi: 25. siječnja

Masters of the Air

 

Tko glumi: Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Barry Keoghan
O čemu se radi: Iako trailer ispočetka više podsjeća na Pearl Harbour, iza serije stoje Tom Hanks i Steven Spielberg, koji su nam već dali Band of Brothers i Pacific, pa Masters of the Air ima puno više težine od prosječne serije o Drugom svjetskom ratu. Ovog puta pratimo pilote, a serija je ponovno prepuna trenutnih i budućih velikih glumačkih imena.  
Kad izlazi: 26. siječnja

Mr. & Mrs. Smith

Tko glumi: Donald Glover, Maya Erskine
O čemu se radi: Film iz 2005. o naoko običnom bračnom paru špijuna bio je solidna i zabavna akcijska komedija s pristojnom zaradom na blagajnama, ali premisa je nudila puno više i nadamo se da će Glover i Erskine to kvalitetnije iskoristiti. To više jer je jedan od tvoraca serije i Glover, koji nam je dao odličnu Atlantu. 

Kad izlazi: 2. veljače

Avatar: The Last Airbender

 

Tko glumi: Gordon Cormier, Dallas Liu, Kiawentiio
O čemu se radi: Ovo može otići u različitim smjerovima. Pogotovo ako se sjetimo što je M. Night Shyamalan napravio u filmu. No ova fantastična priča oduvijek je bila stvorena za ovaj format pa očekujemo i da će biti kvalitetnije ispričana kroz osam jednosatnih epizoda, u kojima pratimo avanture mladog Aanga. 
Kad izlazi: 22. veljače

Shogun

Tko glumi: Cosmo Jarvis, Hiroyuki Sanada, Anna Sawai
O čemu se radi: Serija nastala prema bestseleru Jamesa Clavella prati početke japanskog građanskog rata, ali kroz priču o jedinom poštenom članu peteročlanog Vijeća regenata, britanskom brodolomcu i prevoditeljici. Bile su potrebne tri godine kako bi serija bila napisana, snimljena i producirana, a oni koji su je imali prilike pogledati tvrde da se radi o nezaboravnom epskom spektaklu. 
Kad izlazi: 27. veljače

The Regime

 

Tko glumi: Kate Winslet, Martha Plimpton, Hugh Grant
O čemu se radi: Novi projekt scenaristice hvaljenog Successiona i redatelja Stephena Frearsa prati godinu dana jednog suvremenog europskog političkog režima. I premda iz trailera ne možemo previše izvući, imena iza projekta obećavaju. Osim toga, u glavnoj je ulozi briljantna Kate Winslet, čiji prijašnji projekti za HBO (Mare of Easttown i Mildred Pierce) samo dodatno podižu očekivanja. 

Kad izlazi: 3. ožujka

Apples Never Fall

Tko glumi: Annette Bening, Sam Neill, Alison Brie
O čemu se radi: Fanovi hit-serije Big Little Lies imaju se čemu radovati jer ovo je nova mini serija prema knjizi Liane Moriarty, a i ovog puta seriju predvode jaka glumačka imena (Annette Bening i Sam Neill). Radnja prati živote umirovljenih teniskih trenera Joy i Stana, koji namjeravaju mirno provesti zlatne godine života, ali to se mijenja nakon što Joy nestane, a njihova djeca počinju otkrivati istinu o "savršenom" braku svojih roditelja. 
Kad izlazi: ožujak

3 Body Problem

Tko glumi: Benedict Wong, Jess Hong, Jovan Adepo
O čemu se radi: SF serija prema književnoj trilogiji Liu Cixina opisuje susret s izvanzemaljcima i sukob koji će uslijediti te ostaviti neizbrisiv trag. Ovo je prvi veliki Netflixov projekt tvoraca Igre prijestolja Davida Benioffa i D.B. Weissa.  
Kad izlazi: 21. ožujka

Fallout

 

Tko glumi: Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins
O čemu se radi: Adaptacije videoigara postaju sve bolje, a nakon The Last of Us mnogi su planirani projekti dobili dodatni vjetar u leđa. Jedan od onih koji obećavaju svakako je Fallout, koji prati skupinu stanovnika luksuznih atomskih skloništa 200 godina nakon nuklearnog rata, koji su prisiljeni napustiti sigurnost bunkera i prvi put upoznati uništeni svijet koji su njihovi preci ostavili iza sebe. Ono što nas dodatno veseli je to što iza serije stoji tvorac Westworlda Jonathan Nolan. 
Kad izlazi: 12. travnja

Pročitajte više