Dildo koji špijunira svoje korisnice razbjesnio žene diljem svijeta

Ilustracija: 123rf

JEDNA žena tuži proizvođača vibratora jer smatra kako tvrtka o njoj zna previše - kad ga koristi i na kojim postavkama.

Tvrtka Standard Innovation koja proizvodi "pametne ženske igračke" We-wibe, aplikacijom omogućuje "poboljšanje iskustva", pristup bonus sadržaju (poput specijalnih brzina maštovitih imena poput "Cha-cha-cha"), a dopušta i stvaranje custom modova. No, saznanje kako preko aplikacije tvrtka prikuplja osobne podatke mnoge žene je razbjesnila.

Posebno teško to je palo osobi potpisanoj samo inicijalima N.P. koja je tvrtku tužila jer je koristila spravu "samo nekoliko puta", ali je primijetila kako se podaci poput vremena korištenja, postavka vibracija, pa čak i njezine e-mail adrese šalju proizvođaču njezine igračke, piše američki portal vocativ.

Tražeći sigurnosne propuste, nekoliko tehničara potvrdilo je kako tvrtka zaista prikuplja podatke, a u njihovom službenom priopćenju stoji kako će pojasniti uvjete za korištenje prema kojima su podaci od "uglavnom anonimnih" osoba korišteni u "marketinške svrhe."

Savezni sud u Illinoisu tako će se vrlo brzo vjerojatno baviti tužbom nesretne djevojke koja tvrtku optužuje po nekoliko točaka. Iz tvrtke su odbili komentirati slučaj "jer još nisu dobili dokumente o tužbi", a dodali su i kako im je sigurnost korisnika na prvom mjestu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.