Dinka iz Šarengrada: Imamo dovoljno novca za bibliobus. Čekamo licitaciju

Foto: Facebook/Davorin Visnjic/PIXSELL

DINKA JURIČIĆ iz Šarengrada prošlog mjeseca na Facebooku je objavila da želi kupiti stari bibliobus za 2000 eura, a kako bi u tome uspjela, bile su joj potrebne donacije. Sada je objavila da je skupljeno dovoljno novca za licitaciju.

"Hvala svima. Molim vas, nemojte više uplaćivati, imamo dovoljno za licitaciju za bibliobus, a ostaje dovoljno i za izgradnju postolja za bus, zaštitne nadstrešnice pokrivene starim biber crijepom (s glinenim pjetlićem na krovu), te bajkovito uređenje busa izvana i iznutra. Čekamo licitaciju", napisala je u objavi.

"Nadamo se da će naš zajednički bibliobus do jeseni ponosno stajati na platou uz Dunav (kraj čitaonice i igraonice) te mamiti i stare i mlade zanimljivim knjigama. Sve ćemo vas pozvati na veselo otvorenje", dodala je.

Stiglo izvješće iz banke za udrugu DUŠA (Druženja u Šarengradu). HVALA SVIMA! Molim vas, NEMOJTE više uplaćivati, imamo...

Objavljuje Dinka JuricicČetvrtak, 1. lipnja 2023.

Želi više društvenih događanja u Šarengradu

Ranije je rekla da bi bibliobus pretvorila u mjesto za društvena događanja. 

"Mi smo ga mislili držati stacioniranog, ne ga voziti okolo. Napravili bismo u njemu kutak za druženje, dolazile bi nam pripovjedačice bajki, dosad mi ih se već 10 javilo da bi one došle i besplatno pripovijedale djeci. Imali bismo čitanje slikovnica, kreativne radionice, pisci bi predstavljali svoje knjige", pojasnila je nedavno za Index.

Dinka dodaje da je Šarengrad jedno malo selo na Dunavu u kojem se rijetko išta događa pa bi im ovakvo mjesto za društvena događanja uistinu dobro došlo. Bibliobus bi, kaže, stavili na plato pored njezine kuće, gdje već sad ima jedan stari čardak koji bi od ostatka novca preuredili u čitaonicu i igraonicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.