Dinka iz Šarengrada pomogla pokislim turistima: Plakali su od sreće dok su jeli juhu

Foto: Facebook

DINKA JURIČIĆ iz Šarengrada podijelila je na svom Facebook profilu situaciju koja joj se dogodila sinoć tijekom nevremena te je oduševila pratitelje svojom gestom.

"Sinoć, kad je najgore pljuštalo i grmjelo, na kapiji nam je pozvonilo dvoje biciklista. Cura i dečko, blijedi kao krpe, mokri do kože, pothlađeni, jedva punoljetni. Pitaju smiju li bicikle sa stvarima spremiti pod nadstrešnicu, a u čardaku, na suhom, razapeti šator. Ne smiju. Ni govora!" započela je.

"Rasplakali su se od sreće"

"Smjestili smo bicikle u kuću, a njih sam poslala da se istuširaju u vrućoj vodi i obuku suhu odjeću. Za to vrijeme sam im ugrijala ručak pripremljen za kajakaše (oni na kraju nisu ni stigli: u Opatovcu - na pola puta od Vukovara do Šarengrada - zbog nevremena su morali odustati). Ta su se jadna djeca skoro rasplakala od sreće dok su jela vrelu domaću pileću juhicu s griz knedlama i palačinke na kraju.

Sinoć, kad je najgore pljuštalo i grmjelo, na kapiji nam je pozvonilo dvoje biciklista. Cura i dečko, blijedi kao krpe,...

Objavljuje Dinka JuricicPetak, 16. rujna 2022.

Putuju od Njemačke do Istanbula. Na tom su putu noćas prvi put spavali u krevetu. Presretna sam kad mogu pomoći nomadima. Uvijek kad učinim nešto za njih, zahvalno pomislim da će tako isto, negdje daleko u svijetu, neka druga mama pomoći i mojoj djeci", napisala je, a zatim u novoj objavi otkrila i kako je izgledao oproštaj od biciklista.

"Moji putnici namjernici ipak su jutros nastavili put. Pogledali su vaše komentare i rekli da vas sve pozdravim. Pitali su me mogu li svima reći da biciklisti u Šarengradu mogu besplatno prespavati ako ih uhvati nevrijeme. Mogu.

Rekli su mi da će o tome napraviti obavijest za podunavski dio rute Eurovelo 6 (od Atlantskog oceana do Crnog mora): veliko srce i u njemu ikonica bicikla i broj 1306. (Šarengrad je 1306 km udaljen od ušća Dunava u Crno more.) Volim ljude koji zavole Šarengrad", ispričala je.

Moji putnici namjernici ipak su jutros nastavili put. Pogledali su vaše komentare i rekli da vas sve pozdravim. ❤ Pitali...

Objavljuje Dinka JuricicSubota, 17. rujna 2022.

Dinka za Index dodatno pojasnila situaciju

"Ozbiljno mi se svidjela ideja da svim biciklistima na dugim prugama, svim kajakašima, kanuistima... ponudim besplatni smještaj ako ih u blizini Šarengrada (na 1308 rkm) zatekne nevrijeme. To sam i dosad radila kad mi se tko obratio, ali voljela bih da ljudi imaju unaprijed taj podatak zabilježen u vodičima, da znaju da na to mogu računati", rekla je za Index.

"Kod mene za nevremena može noćiti 10 putnika (oni uvijek imaju svoje vreće za spavanje i ručnike pa ne moram prati veš za njima), imaju tri kupaonice i kuhinju s veš mašinom da si operu i osuše zmazanu robu.

Sve je zapravo splet okolnosti: naša kuća je naprosto na takvom mjestu na obali (a u blizini je česma s izvorskom vodom i non-stop otvoren dućan) da tu svi putnici ionako zastanu. Kad je lijepo vrijeme postave šatore. Ali kad je nevrijeme, pozovem ih da prenoće pod krovom", objasnila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.