Dnevna doza prosječnog Dalmatinca: Iznenadit će vas tko stoji iza urnebesne Facebook stranice

Foto: Facebook

DNEVNA doza prosječnog Dalmatinca jedna je od najpopularnijih hrvatskih Facebook stranica koja broji 120.000 pratitelja, a dnevno prikupi tisuće lajkova. Osoba koja se brine o objava i o tome da stranica savršeno funkcionira je 41-godišnji splitski odvjetnik Mišo Živaljić.

"Odvjetnik sam koji već 16 godina radi taj posao s velikom ljubavlju. Kroz moj ured prošle su stotine životnih priča. Obiteljski sam čovjek, imam dvoje djece, sviram gitaru te pjevam i skladam u svom rock bendu 'Na potezu'", priča nam Mišo.

Njegov drugi posao, onaj na Facebooku, počeo je prošle godine kada je ovaj zaljubljenik u Split i Dalmaciju odlučio pokrenuti stranicu "Split na Fejsu" koju također vodi, i to veoma uspješno.

"Volim fotografije, stare zapise i posebno kartoline. Zbog toga sam odlučio napraviti zavičajnu i edukativnu stranicu 'Split na Fejsu' koja se temelji na objavama starih kartolina i fotografija grada koje skupljam sam ili mi ih šalju fotografi. Stranica je u kratkom roku zainteresirala skoro 50.000 ljudi. Tada sam shvatio koliko je ljudima važno osjetiti da internetske stranice vodi 'ljudska ruka'", kaže ovaj osebujni splitski odvjetnik i nadodaje: "Ljudima u današnje teško vrijeme, osim osnovnih stvari, nedostaje i estetike, zabave i druženja".

Upravo ga je velik uspjeh tog projekta potaknuo da se pridruži i projektu "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca".

"Stranica je osmišljena tako da ljudi mogu slati smiješne fotografije iz Dalmacije koje ja onda objavim. Također, na stranici se mogu pronaći i uzrečice, šale i sleng dalmatinskog čovika, bez ikakve cenzure", objašnjava i dodaje kako mnogi ljubitelji stranice svakodnevno sudjeluju u njenom radu, a statistike pokazuju ogroman uspjeh.

"Ljudima je dosta politike, korupcije i izbornih prevara. Nesretni su, nezaposleni i bezvoljni. No, na Facebooku ih dočekaju lijepe fotografije grada ili autohtona dalmatinska šala pa na kraju dana ipak imaš sretne ljude. To je nešto što mogu uraditi na dnevnoj bazi i to mi daje osjećaj koji se ne može kupiti novcem", zaključuje Živaljić i nadodaje: "Mi Dalmatinci smo vam takvi. Komično parkiramo, vodimo ljubav na klupama u parku, volimo 'jist', pit' i leć''. To je razlog uspjeha dalmatinske šale".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.