Dođite u Malu scenu na "Terapiju"

PREDSTAVA "Terapija" autora Jordana Cvetanovića, u izvedbi Teatra Rugantino, premijerno će biti izvedena u utorak, 15. studenog, u 20 sati, u kazalištu Mala scena, kao dio suradnje Mreže neovisnih kazališta. Ta crnohumorna drama prvi puta je uprizorena 2008. godine u kultnom beogradskom kazalištu Ateljeu 212.

"Terapija" je drama o ljudima pored kojih prolazite svakog dana, a i ne znate što se krije iza njihovih lica, pogleda, odjeće. Junaci ove duboko uznemirujuće drame mladog, talentiranog i višestruko nagrađivanog beogradskog pisca Jordana Cvetanovića, očajnički traže nečiju pažnju. Iz nemoći pričaju bez prestanka, jer šutnja je za njih znak da im se život ruši. Zato se sadistički guše u svojim nepresušnim monolozima, prepuštajući se moru razočaranja, neuspjeha, frustracija i tuge. Međutim, oni na prvi pogled djeluju kao sav normalan svijet, a zapravo ništa nije onako kao što izgleda.

Osam uzbudljivih života tumači glumački trio: Gordana Gadžić, Siniša Popović i Luka Dragić koristeći sva raspoloživa sredstva da nam približe potpuno ogoljenu stvarnost na što ljudskiji način. A skalpel redateljice Maje Šimić klizi lagano po rubu realnosti kako vas na kraju ne bi ništa boljelo, ali bi vam ipak ostavilo trag na duši. U "Terapiji" ćete čuti sve ono što ste nekada pomislili o ljudima, a niste se usudili ni sa kim podijeliti. Čut ćete možda i ono što nikada niste ni mogli pomisliti o ljudima. Jer ova predstava otkriva više nego što treba. Ono što upijaju zidovi u terapeutskim ordinacijama, nuditi će vam se kao na pladnju, jer do ljudskih slabosti je najteže doći.

Svako se od nas želi predstaviti jačim nego što zaista jest, pokazati ovom surovom svijetu da se može preživjeti bez ijedne suze. A svima je jasno da ne može. Zato dođite na "Terapiju". Zajedno ćemo plakati. Od tuge ili radosti. To je na kraju najmanje bitno.

Datumi izvedbi: 16. studenog, 24. studenog i 29. studenog u 20 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.