Doktorice, magistrice, poduzetnice, manekenke... Ovo su hrvatske WAGsice

Foto: Instagram/Sanjin Strukic/PIXSELL

DOKTORICE, magistrice, poduzetnice, bivše manekenke i misice - sve one čine skupinu žena koje su ove godine najveća podrška Vatrenima na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Riječ je o partnericama hrvatskih nogometnih reprezentativaca koje se osim ljepotom mogu pohvaliti i vlastitim postignućima.

Neke su samozatajne i ne vole pažnju javnosti, a neke redovito objavljuju fotografije i imaju tisuće pratitelja na društvenim mrežama. Mnoge od njih su već poslale svojim partnerima podršku putem društvenih mreža, objavom fotografija i emotivnim porukama.

Josipa Perišić

Istaknuti reprezentativac i igrač Tottenhama Ivan Perišić u braku je s 32-godišnjom Josipom, a sudbonosno "da" su izrekli 2020. godine u srpnju, i to u tajnosti u crkvi svetog Mihovila na Šolti, uoči osme godišnjice njihovog civilnog braka.

Ljubav se između para rodila još u srednjoj školi kada su, navodno, sjedili i u istoj klupi. Ove godine imali su i veliko slavlje u obitelji. Dobili su treće dijete - sina Luku. Uz njega par ima još starijeg sina Leonarda i kćerkicu Manuelu.

Atraktivna Josipa poznata je kao strastvena navijačica Vatrenih i velika je potpora svom suprugu. Nedavno je uoči utakmice podijelila na Instagramu fotografiju svog slavnog supruga uz opis: "Idemo, Hrvatska."

Vanja Modrić

Vanja Modrić definitivno nije tipična žena nogometaša. Ova diplomirana ekonomistica nije osoba koju ćete pronaći na društvenim mrežama, ali uvijek je na formalnim događanjima vjerna pratnja svom suprugu, legendarnom Luki Modriću. 

Vanja i Luka upoznali su se u jednom kafiću na Ravnicama 2007. godine. Vjenčali su se u Zagrebu 2010. godine kod matičara, a vjenčani im je kum bio Vedran Ćorluka. Za njih su mediji često pisali kako su "srodne duše i jedan od najskladnijih poznatih parova Hrvatske". Imaju i troje djece, Emu, Ivana i Sofiju.

Vanju ponekad viđamo i na Instagram profilu Izabel Kovačić, supruge Matea Kovačića, bliskog prijatelja i kolege Luke Modrića, a parovi su se često družili u Madridu, gdje su živjeli zbog angažmana u nogometnom klubu Real Madridu. Luka je čak i krsni kum sina Matea i Izabel, Ivana.

Helena Matić

Suprugu vratara hrvatske nogometne reprezentacije i dinamovca Dominika Livakovića može se vidjeti mnogo češće. Lijepa Zagrepčanka Helena Matić diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a prije toga se godinama bavila umjetničkim klizanjem. Mediji su je svojedobno proglasili "hrvatskom Meghan Markle".

Par se vjenčao ove godine u lipnju, nakon petogodišnje veze, a o luksuznom vjenčanju u Zadru, koje je okupilo mnogo faca, mediji su pisali danima. Diplomirana dizajnerica često objavljuje svoje modne kombinacije na Instagramu, a fotografirala je i supruga za vrijeme utakmice te uz fotografiju stavila emotikon srca u vatri.

Iris Livaja

Nogometaš Hajduka Marko Livaja i njegova partnerica Iris Livaja u vezi su od 2014. godine te su roditelji šestogodišnje Elizabete i jednogodišnjeg Lorenza. Svoju su vezu ozakonili ove godine u crkvi sv. Stjepana na splitskom Sustipanu, koju je nogometaš zakupio kako bi imali potpunu privatnost.

Nekadašnja prva pratilja Miss Hrvatske uživa veliku popularnost među navijačima Hajduka jer mnogi smatraju kako je upravo Iris razlog Livajinog ostanka u Splitu te su je zbog toga prozvali "kraljicom Torcide". 

Na Instagramu često šalje poruke podrške svom 14 godina mlađem suprugu. Prije utakmice Hrvatske i Kanade objavila je fotografiju njihovog sinčića, koji je u dresu pozirao ispred televizora, uz opis: "Sretno, tata."

Iva Šarić

Manekenka Iva Šarić, zaručnica reprezentativca Brune Petkovića, snimljena je u Kataru, kamo je došla na utakmicu između Hrvatske i Kanade. Objavila je i fotografiju iz teretane uz koju je poručila da se zagrijava za utakmicu.

Iva i Bruno su se upoznali kad ga je ona intervjuirala za HRT-ovu emisiju Klub 7. Da su u vezi, otkriveno je u ljeto 2020. godine, nakon godinu dana skrivanja. Iva je tad objavila fotografije s proslave svog 32. rođendana, a među uzvanicima bio je i šest godina mlađi nogometaš.

Iva i Bruno svoju ljubav čuvaju od pogleda javnosti. Jedna od rijetkih zajedničkih fotografija koje su se pojavile u medijima je ona s proslave Dinamovog 23. naslova prvaka u proljeće ove godine. Par je ove godine zajedno fotografiran i na vjenčanju Duje Ćaleta-Cara i Adriane Đurđević. U travnju prošle godine dobili su sina Adriana.

Izabel Kovačić

Prelijepa Izabel, supruga Matea Kovačića, poduzetnica je i vlasnica dječjeg ekološkog brenda odjeće Lunilou, koji je pokrenula sa svojom sestrom. Njezin su zaštitni znak bujna plava kosa i zanimljivi modni izričaji. Izabel i Mateo zajedno su već 12 godina, a upoznali su se još kao djeca u crkvi dok je Mateo bio ministrant, a Izabel pjevala u crkvenom zboru.

Danas su u sretnom braku i imaju dvogodišnjeg sina Ivana. Izabel je s Mateom bila tijekom svake veće odluke u karijeri. Kad je zaigrao za Inter, s njim je otišla u Milano, a nakon potpisivanja ugovora s Realom, s mladim nogometašem se preselila u Madrid. Pratila ga je i na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Silvija Brozović

Atraktivna Silvija Brozović supruga je hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića. Zajedno imaju dvoje djece: kćer Auroru i sina Rafaela. Marcelo je suprugu Silviju upoznao 2012. u rodnoj Velikoj Gorici.

"Lijepo nam je. Privukla me je izgledom. Stvarno je pametna. Studirala je biologiju na PMF-u", rekao je jednom prilikom medijima nogometaš milanskog Intera.

Mia Ćurković

Supruga Andreja Kramarića, Mia Ćurković, doktorica je veterine koja čuva svoju privatnost te je rijetko viđena na društvenim mrežama. Par je u vezi od 2017. godine, a Mia se prošle godine preselila k Andreju u Heidelberg nakon što je diplomirala u Zagrebu. 

Vjenčali su se u Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu u prisutnosti najbliže obitelji i kumova, a prošle godine dobili su i dječaka Viktora, kojeg su iste godine krstili na crkvenom vjenčanju. "Mia je žena mojih snova i moja najveća podrška", rekao je ranije zaljubljeni nogometaš.

Marija Pašalić

Marija i reprezentativac Mario Pašalić vjenčali su se u lipnju 2019. na Čiovu, a među uzvanicima su bila mnoga poznata lica hrvatskog nogometa. Ovogodišnje Valentinovo ovaj je par proslavio na poseban način: dobili su sinčića kojem su nadjenuli ime Luka.

Sara Ivušić

Iako vratar Osijeka Ivica Ivušić nije dobio priliku u NK Rijeci, oženio je prelijepu Riječanku Saru, koja je s njim preselila u Osijek, a tu su prošle godine dobili i sina Lovru.

"Najviše vremena provodim sa suprugom i sinom, uživam u njegovom odrastanju. Tako se najsretnije osjećam. Volim kad odemo u šetnju po parku, spustimo se do Drave. Osijek je predivan grad za djecu, stvarno nam je fantastično tu", izjavio je ranije Ivušić i otkrio da njegova supruga odlično kuha.

Ivana Vida

Ivana Vida ime je koje se često moglo vidjeti u medijima. Supruga Domagoja Vide i bivša Miss Hrvatske mnogo je puta bila u centru pažnje zbog svoje manekenske karijere, ali i drastične promjene izgleda tijekom godina. Domagoj i Ivana upoznali su se u noćnom klubu još 2014. godine, a odmah nakon godinu dana veze dočekali su sina Davida.

Prije četiri godine tada plavokosa Ivana je pod djevojačkim prezimenom Gugić osvojila titulu Kraljice Hrvatske. Brojne njezine pratitelje na Instagramu zanimalo je što je sve operirala, a ona im je jednom prilikom dala odgovor jednom riječju: "Svašta."

Zainteresiranim je fanovima otkrila i da joj je prirodna boja kose smeđa, da voli baklavu, da je završila srednju farmaceutsku školu, kako bi jednog dana voljela raditi u farmaciji te da je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. 

Poznato je i da od stranih jezika tečno govori engleski i ruski, a opušta je kuhanje. Ivana se na društvenim mrežama često znala pohvaliti i luksuznim poklonima koje dobiva od svoga supruga. Međutim, našla se na udaru kritika kad se požalila na svoju spremačicu i napisala da je treba otpustiti. Sada su joj profili zatvoreni za javnosti.

Lana Miholjević

Član Vatrenih i nogometaš škotskog Celtica Josip Juranović nedavno je zaručio svoju djevojku Lanu Miholjević u svom rodnom Zagrebu. Riječanka, koja je od 26-godišnjeg Juranovića mlađa tri godine, trenutno je na četvrtoj godini studija u Splitu. 

"Svaki slobodan trenutak koristimo da se vidimo. Češće Lana putuje u Škotsku premda i ona nema puno vremena zbog studija. Zajedničko vrijeme najradije provodimo u prirodi ili kod kuće. Oboje volimo šetnje i društvene igre. Dok smo živjeli u Splitu i u Varšavi, stalno smo bili negdje 'u điru'", ispričao je ranije Juranović.