Dominić: Houdek je tražio četiri tisuće eura za nastup!

IAKO je Jacques Houdek još danas za Index demantirao da je za nastup na međimurskom festivalu tražio honorar od četiri tisuće eura, iz MEF-a stiže novo priopćenje.

"U funkciji umjetničkog direktora Međimurskog međunarodnog festivala zabavne glazbe, a dva dana nakon što je direktoru MEF-a u Čakovcu gospodin Houdek potvrdio sudjelovanje na festivalu, razgovarao sam s njim u Varaždinu oko pojedinosti vezanih za njegov nastup. Dogovorili smo se da mu pošaljem mail oko pojedinosti Festivala i tko će sve nastupiti, što sam i učinio. Kako se nije javljao par dana, bio sam slobodan nazvati ga i u tom razgovoru je rekao da ima neki nastup oko datuma samog Festivala i ako želim da nastupi, tretirat će to kao gažu, a tu gažu on računa 4.000 eura. Ostao sam začuđen njegovim riječima i odmah mu rekao da ga Organizacijski odbor nije u mogućnosti honorirati s takvom cifrom, na što je odgovorio da onda ništa od svega i zahvalio se na pozivu", kaže Dominić.

"S druge strane, mišljenje gospodina Houdeka o MEF-u, low budget festivalima, ali  i njegovim „kolegama poluamaterima“  ne bi komentirao jer to stvarno nije toga vrijedno, samo ću reći da se na ovogodišnjem festivalu pojavljuju autori: Ante Pecotić, Marko Tomasović, Fedor Boić, Mario Šimunović, Fayo, Jure Stanić, Vladimir Kočiš-Zec i mnogi drugi, a od izvođača Emilija Kokić, Antonija Šola, Zoran Jelenković, Mladen Burnać, Žiga i bandisti, Lidija Bačić, Sabrina Hebiri itd. itd. Sve su to njegovi kolege i prijatelji, pa ako su oni poluamateri, tko je onda profesionalac. Isto tako Festival daje priliku mladim pjevačima kakav je i on nekad bio, pa neka se sad stavi u njihovu kožu i razmisli koji bi im poticaj mogao biti nastupivši na Festivalu", nastavlja.

"Cijenim osobno, kao  i Organizacijski odbor MEF-a pjevača Jacquesa Houdeka, ali nadasve iskrenost i poštenje. Nažalost, to je u njegovoj izjavi izostalo, kao i omalovažavanje velikog broja ljudi koji rade na jednom od rijetkih domaćih međunarodnih festivala zabavne glazbe. I neka ne optužuje Arenu za podmetanje jer je ovog puta podmetnuo sam sebi", zaključuje Dominić.

Podsjetimo, pjevač nam je otkrio da nema nikakve namjere nastupati na festivalu u Čakovcu te je nikad nije niti imao. "Istina je da sam pozvan da nastupam na festivalu, no imam prebukiran raspored te mi dotični festival nije zanimljiv, tako da sam poziv odbio", rekao je Jacques. Istaknuo je i da na tom festivalu zaista nastupaju poluamateri što on nije te istaknuo da ne nastupa na "low budget" festivalima.

Ove godine ispunio sam svoju kvotu i nastupio sam gdjegod mi je bilo interesantno", otkrio je pjevač, a istaknuo je svoj nastup na Melodijama Mostara, gdje je osvojio Grand Prix, te nastup na Melodijama Mediterana. Međutim, u glazbenim krugovima sve češće se upravo Jacquesa ističe kao blistavi primjer čovjeka koji si je uništio karijeru teškim karakterom, s obzirom na to da su mu se nekada česte gaže drastično prorijedile. Također, Jacques se našao u središtu skandala kada je prijetio smrću novinaru Vedranu Strukaru, zbog čega je na koncu zaradio i zatvorsku kaznu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.