Bradley Cooper, Brad Pitt... Ovih sedam glumaca u potpunosti se odreklo alkohola

Foto: EPA, Profimedia

VJEROJATNO ste već čuli za pojam "dry january", odnosno suhi siječanj, jednomjesečni izazov trijeznosti koji je postao popularan posljednjih godina. S obzirom na to da je izazov trenutno aktualan, magazin Men’s Health složio je listu slavnih glumaca koji su se u potpunosti odrekli alkohola - i razloge zbog kojih su to učinili. 

1. Samuel L. Jackson 

"Otišao sam korak dalje, pio sam i drogirao se. Sviđao mi se osjećaj da nisam svjestan onoga što se događa oko mene", rekao je za The Telegraph, priznajući da mu je trijeznost, između ostalog, pomogla i da postane bolji glumac. 

2. Bradley Cooper 

"Da sam nastavio s tim, stvarno bih sabotirao cijeli svoj život", izjavio je Cooper 2013. za magazin GQ. Cooper je prestao piti s 29 godina i već 19 godina apstinira od alkohola. 

3. Brad Pitt 

Slavni glumac navodno nije popio piće posljednjih šest godina, nakon burnog razvoda od Angeline Jolie. "Nisam više želio tako živjeti", rekao je Pitt za GQ Style kada su ga pitali o njegovoj borbi s ovisnošću o alkoholu. 

4. Robert Downey Jr. 

Zvijezda Osvetnika i Iron Mana trijezna je više od 15 godina. Slavni glumac početkom 2000-ih punio je naslovnice zbog svoje borbe s ovisnošću, nakon čega je potpuno preokrenuo svoj život.

5. Ben Affleck 

Affleck je još jedan holivudski glumac koji je otvoreno pričao o svojoj borbi s alkoholom. Prije šest godina treći je put završio na odvikavanju, a nedavno je za The Hollywood Reporter progovorio o svojoj borbi s ovisnošću. 

"Postao sam - bez vlastite želje - jedan od oglednih primjeraka alkoholizma među glumcima. Najbolje od svega je to što me ponekad ljudi nazovu i kažu: 'Hej, možeš li mi pomoći?'" 

6. Colin Farrell 

47-godišnji glumac u prošlosti je punio medijske stupce svojim ekscesima uzrokovanim alkoholom, a nedavno je progovorio o svojom novom životnom stilu. Otkrio je da je više od desetljeća trijezan te priznao u čemu sada uživa: "Volim jogu, volim lijepo planinarenje i pijem zdrave sokove." 

7. Daniel Radcliffe 

Pred zvijezdom Harryja Pottera bio je dug put do odvikavanja, a nedavno je za The Telegraph objasnio kako se sada osjeća. "Odlično mi je. Jedva razmišljam o alkoholu", priznao je glumac koji je trijezan već 14 godina. 

Pročitajte više