Dubrovnik: Idealna destinacija za romantično Valentinovo

DUBROVNIK je jedno od dvadeset mjesta u svijetu koje britanski Guardian preporučuje kao idealne za romantični odmor za Valentinovo.

U Dubrovnik su se zaljubili i Richard Burton i Elizabeth Taylor

Dubrovnik ima pravu atmosferu za glamurozan romantični odmor, a to su još davno prepoznali Richard Burton i Elizabeth Taylor koji su upravo unutar dubrovačkih zidina uživali u svojoj ljubavi. Britanci navode kako je Grad pun prekrasnih butika, prodavaonica neobičnog nakita, intimnih kafića i restorana te slikovitih balkona ukrašenih cvijećem.

Među top pet našli su se i Prag, Istanbul, Marakeš i Beč

O Pragu pišu kao gradu koji je u svojoj tisućljetnoj povijesti proživio svašta, ali to nije utjecalo na njegov šarm i ljepotu. Predlažu posjet jednom od brojnih vinskih podruma, prekrasnim crkvama ili romantičnim restoranima. 


Hektičan Istanbul našao se na trećem mjestu. Ova jedinstvena turska turistička prijestolnica u svojoj blizini pruža mnoga skrovita mjesta za uživanje u dvoje, poput Princezinih otoka u Mramornom moru. 

Smatraju da u  Beču nikako ne smijete propustiti slavne kavane i nezaobilaznu Sacher tortu, a u Marakešu nakon kupnje na šarenim tržnicama savjetuju odmor na jednoj od brojnih krovnih terasa s pogledom na grad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.