Dustin Hoffman optužen za seksualno uznemiravanje 17-godišnjakinje: "Udarao me po guzi..."

Foto: Instagram/Wenn

NAKON Harveyja Weinsteina i Kevina Spaceyja, i glumac Dustin Hoffman optužen je za seksualno zlostavljanje.

Spisateljica Anna Graham Hunter tvrdi da ju je dvostruki oskarovac seksualno zlostavljao 1985. godine, kad je imala samo 17 godina. U kolumni za Hollywood Reporter, spisateljica je navela da ju je Hoffman te godine zašlatao na setu filma "Death of a Salesman" te da je pričao s njom o seksu na neprimjeren način.

"Tražio je da mu izmasiram stopala moj prvi radni dan na setu. Učinila sam to", napisala je Anna. "Otvoreno je flertao sa mnom, uhvatio me za stražnjicu i pričao o seksu sa mnom i preda mnom. Jedno jutro sam otišla do njegove garderobe da ga pitam što želi za doručak, a on se samo smješkao i oduživao s odgovorom. Onda mi je rekao: 'Želim tvrdo kuhano jaje i meko kuhan klitoris...' Njegovi asistenti u garderobi su se počeli smijati, a ja sam otišla bez riječi. Otišla sam u WC i plakala", napisala je.

Hoffmanovo ponašanje prema njoj opisivala je u dnevniku koji je u to vrijeme vodila i slala ga sestri. "Danas sam pratila Hoffmana do limuzine, opipao mi je guzu četiri puta. Udarila sam ga svaki put i rekla mu da je prljavi stari čovjek", napisala je, između ostalog, tijekom pet tjedana koliko je provela radeći na setu.

Kaže da su joj nadređeni rekli da mora pretrpjeti neke stvari i žrtvovati neke svoje principe, za dobro produkcije. 

"Sad, s 49 godina, shvaćam da to što je Dustin Hoffman radio spada u širok spektar onoga što žene doživljavaju svaki dan u Hollywoodu i diljem svijeta. On je bio predator, ja sam bila dijete i to je bilo seksualno zlostavljanje", zaključila je.

Hoffman se oglasio pismom isprike. "Imam veliko poštovanje prema ženama i osjećam se užasno ako je išta što sam možda napravio nju stavilo u neugodnu situaciju. Žao mi je. To nije odraz mene", napisao je.

Hoffmana već niz godina prati glas problematične zvijezde, a na snimanju filma "Kramer protiv Kramera" ošamario je Meryl Streep, kako bi utjecao na, kako je tvrdio, njezinu bolju izvedbu.

Podsjećamo, prije nekoliko dana za seksualno napastovanje optužen je i glumac Kevin Spacey koji je nakon toga odlučio otkriti da je gay.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.