Dvije pjesme Gorana Bregovića završile u novom Boratu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Press

U NASTAVKU Borata našle su se dvije skladbe Gorana Bregovića.

Već u samom uvodu pojavljuje se skladba Ederlezi koja je publici otprije poznata iz Doma za vješanje Emira Kusturice. Osim te, u filmu se može čuti i Bregovićeva skladba Kalašnjikov, napravljena također za jedan Kusturičin film, Underground.

Pjesma Kalašnjikov je, kako je jednom ispričao Bregović, nastala u kuhinji u srbijanskom gradiću Vladičin Han, kamo je Brega često odlazio raditi sa svojom ekipom muzičara. "Sva sreća je da te pjesme nemaju miris, jer se tu kuhala ovčetina", kazao je Brega tijekom jednog televizijskog gostovanja.

Bregovićeva glazba pojavljivala se i u prvom nastavku Borata, 2006. godine.

Inače, novi nastavak Borata izašao je 23. listopada, a pažnju javnosti privukao je videom Rudija Giulianija, nekadašnjeg gradonačelnika New Yorka, a danas osobnog odvjetnika Donalda Trumpa, koji je nasjeo na Cohenovu podvalu te je uhvaćen s rukom u hlačama u jednoj hotelskoj sobi s mladom bugarskom glumicom koja u Boratu glumi reporterku.

Giulianija i ženu, snimljene skrivenim kamerama, naposljetku prekida Borat koji ulijeće u sobu i počne vikati kako ona ima 15 godina te da je on prestar za nju. Giuliani brzo sjedne i čini se zaprepašten Cohenovom prisutnošću.

"Zašto si odjeven tako?" pita ga Giuliani. "Ona mi je kći. Molim te, uzmi mene radije", odgovara mu Borat. "Ne želim tebe", odgovora Giuliani koji zatim izlazi iz apartmana.

U jučerašnjem tvitu Giuliani je, bez dokaza, tvrdio da je "Boratova snimka potpuna izmišljotina".

Film uključuje i scenu u kojoj Borat ulijeće na konzervativni skup u Trumpovom kostimu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.