Dvina Meler: Pauci su mi fini, jedem pizzu u tri ujutro, ali ne mogu se udebljati

CIJELI niz poznatih lica s hrvatske estrade stizao je sinoć u jedan zagrebački restoran. Povod druženju uz zanosne mirise raznih specijaliteta bila je promocija knjige recepata Suzy Josipović Redžepagić "Mama zna", u kojoj su sabrani recepti za 500 slanih jela. Kao što je Suzyna kći Sarah objasnila, i njezina mama, kao i svaka mama, najbolje kuha, pa će novoizašla kuharica i njoj poslužiti kao odlična baza za spravljanje specijaliteta kad krene otkrivati čari kuhače. Za sada, kaže, ima problema i s jajima na oko.



"Znao se zalomiti i poneki fijasko, ne baš da se ne može pojesti, ali sam dosta kritična"

Promociju je vodio Tarik Filipović, koji je došao u društvu supruge Lejle. Ona nam je rekla da i sama svakodnevno kuha i s godinama se dobro ispraksirala. "Kuham svaki dan, ali ima i naručivanja pizze, kad oni to traže. Nekad odemo na ručak, ali najčešće kuham. Hvale me, ali već dugo kuham pa sam kroz to vrijeme solidna postala. Znao se zalomiti i poneki fijasko, ne baš da se ne može pojesti, ali sam dosta kritična pa nađem mana", kaže Lejla. Za razliku od nje, Tarik se u kuhinji ne dokazuje često. "On se ne prima kuhače baš, nije za kuhanje, ali ode na plac i donese stvari".

Iako zahvaljujući sjajnoj liniji izgleda kao da sama ne uživa često u slasnim zalogajima, Lejla kaže da to nije istina. "Svi moji bliski prijatelji znaju da jedem baš sve, a s linijom nisam imala problema, za sada, a poslije, vidjet ćemo". Lijepa bivša misica će i za blagdane hraniti svoju obitelj, a nakon toga se možda prepuste zimskim radostima na odmoru, ako im vremenski uvjeti do dopuste. "Mislili smo djecu odvesti na snijeg, ali ga nema, pa još čekamo. Nisam zimski tip, jako volim ljeto, ali Tarik i djeca vole pa se prilagodim njima", rekla nam je Lejla.

"Jedem u svako doba dana i noći, velike obroke, znam pojesti pizzu u tri ujutro, ali ne debljam se"

Još jedna od mršavica na predstavljanju kuharice bila je i Dvina Meler koja se uporno trudi nabaciti koju kilu, ali joj to ne polazi za rukom: "Želim se udebljati, ali ne mogu, ne znam zašto. Imam valjda brz metabolizam. Ali jedem u svako doba dana i noći, velike obroke, znam pojesti pizzu u tri ujutro, ali ne debljam se", kaže. Dvina sama nije talent za spravljanje poslastica pa se za slasne zalogaje često `ogrebe` kod obitelji. "Po pitanju kuhinje sam vrlo loša, bolje jedem nego što kuham, kuhala mi ne stoji baš dobro. Znam napraviti neka osnovna jela da baš ne umrem od gladi, ali ni najmanje nisam neki virtuoz. Dosta sam na putu, a preživljavam tako da si ili sama nešto `smućkam`, ili mi dragi nešto napravi, ili restorani, baka, mama", kaže Dvina.

"Probala sam svašta, od crva do krokodila, pauci su fini"

Poznata po brojnim zanimljivim putovanjima na kojima je bila, Dvina se često našla u prilici da isproba i neke lokalne specijalitete koji nama zvuče odvratno. "Probala sam zaista svašta, od paukova, žohara, crva, krokodila, gusjenica, štakora. Neke stvari su mi se gadile, ali na putovanjima je bilo nepristojno odbiti domaćina, to bi bila uvreda. Ali neke stvari su mi bile toliko odvratne i egzotične da sam ih morala probati. I iznenadila sam se, recimo, pauci su jako fini, jedu ih u Kambodži, veličine su šake i samo ih bace u ulje i poslije im se mora oklop skinuti", objašnjava nam bivša sportašica. Pitali smo je i vjeruje li da neka hrana služi kao afrodizijak: "Mislim da je sve u glavi, ako se ti ne možeš uživjeti u neku situaciju, teško da će ti bilo što pomoći. A da sam osjetila neke efekte od neke namirnice, nisam, a probala sam svašta".

Trudna Iva Balaban opušteno čeka treće dijete: Nakon toga je to to

Za razliku od Dvine, Iva Balaban se u kuhinji odlično snalazi: "U kuhinji sam talentirana, dobivam pohvale od onih kojima kuham. Više volim slane specijalitete", rekla nam je supruga nogometaša Boška Balabana, koja očekuje treće dijete, djevojčicu. "Beba nema neke posebne prohtjeve, ali mama ima. Uoči njezinog rođenja nemam nikakvu tremu, prošla sam to s prvim i drugim, tako da opušteno čekam svoj termin. A nakon ovog djeteta je to to", kaže Iva, koja ne planira daljnje proširenje obitelji.

Na promociji kuharice bili su i Anto Nobilo, Leonarda Boban, Alka Vuica, Milana Vlaović, Sanja Doležal, Amir Kazić Leo, Vanja Mamić te brojni drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.