Ekskluzivni video Letu Štuke: Premijerno pogledajte spot za pjesmu "Psycho"

SARAJEVSKI bend Letu Štuke ovih dana završio je snimanje spota za pjesmu "Psycho" sa svojeg drugog studijskog albuma "Proteini i ugljikohidrati", čiju premijeru možete pogledati ekskluzivno na Indexu. Spot je sniman na lokacijama diljem Crne Gore, a redatelj spota, Zoran Marković - Zone, ovo snimanje je opisao riječima: "Trčanje za bestežinskim glavama je pandemija gluposti od koje ne postoji zaštitno odijelo, koje god marke bilo". Direktor fotografije je Stevo Vasiljević, a montažu i postprodukciju potpisuje Djuro Mihaljević.


Inače, bend koji je u svojem nazivu odlučio zadržati repliku iz jednog davno zaboravljenog partizanskog filma, zbog raznih previranja (odlazaka u vojsku i rata) svoj glazbeni izričaj odlučio je staviti na čekanje. Međutim, nakon što je Dino Šaran počeo u Zagrebu surađivati sa našim glazbenicima (Lukom Nižetićem, Crvenom Jabukom, Goranom Karanom) pišući im tekstove, bend se ponovo okupio. Tako su Letu Štuke, punih sedamnaest godina nakon inicijalnog okupljanja ušli u studio i snimio svoj prvi album, koji je svoje ime dijelio s imenom benda. Album "Letu Štuke" iznjedrio je mnoge hitove poput "Elektrobude", "Minimalizma", te dueta s hvaljenim Darkom Rundekom, pjesme imena "Sunce".

Obožavane Štuke uskoro sviraju u Tvornici!


Inače, kad smo kod Rundeka, aranžer i producent Štuka inače je stalni član Rundek Cargo orkestra, a sam Rundek Štuke iznimno cijeni. "Meni su Letu Štuke autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa. Dino Šaran je izuzetan tekstopisac. Prati ga bend dobrih jarana, srčano i kompetentno. Tko ih još nije upoznao, vrijeme je da ih upozna", rekao je Rundek jednom prilikom.



A ako ih zaista još uvijek niste upoznali, sad je idealna prilika da to učinite - Štuke će se uskoro zagrebačkoj publici predstaviti velikim koncertom u Tvornici, a na ovoj svirci očekujemo, kao i na svima dosad odrađenima, intimnu atmosferu i savršen spoj između izvođača i publike, po čemu su ovi Sarajlije posebno poznati.

V.V.
Foto: Menart
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.