Elemental dignuo učitelje na noge: "Kad nas krenu ušutkavat, možemo i glasnije"

Screenshot: YouTube

KAKO bi dala podršku prosvjetarima u štrajku, grupa Elemental je odlučila pridonijeti glazbom.

Prošlog tjedna su na službenoj Facebook stranici grupe napisali da se s profesorima i nastavnicima poistovjećuju na osobnoj razini jer većina Elementala također radi u prosvjeti, zbog čega je spontano nastala pjesma "Solidarnost".

"Solidarnost je pjesma podrške prosvjetnim radnicima napisana, snimljena, mixana i masterirana unutar 12 sati u nedjelju 24.11.2019. Službeni vertikalni spot napravljen je kroz isto popodne, a sastavljen je od video materijala i fotografija iz 75 škola u kojem sudjeluje preko 1000 prosvjetnih radnika", napisali su na službenoj Facebook stranici. 

"Svi smo mi na istoj strani
Nikako drugačije
Kad nas krenu ušutkavat
Možemo i glasnije", stihovi su pjesme.

Pjesma je odmah postala jednom od himni prosvjeda, a iz Elementala kažu da su više nego ponosni što su mogli pridonijeti na svoj način.

"Mi ovdje kod nas smo tolerantni ljudi. Možemo puno toga podnijeti, progutati i preživjeti. Stisnuti zube kad treba. Jer razmišljamo: preživjeli smo do sada, preživjet ćemo i nadalje. Ali postoji trenutak kad nam zbilja prekipi, kad dignemo glas za tu mrvicu poštovanja i razumijevanja, kad ne uzmičemo ni centimetra. Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost. Mi muzičari smo osjetljivi na borbu svojih sugrađana. Pogotovo onih koji su nas odgojili i podignuli. Vaša borba je i naša borba. Ljudi, držimo vam leđa. Ovaj put ne uzmičemo. Za bolje sutra", izjavili su iz Elementala.

Pročitajte više