Elon Musk kritizirao seriju Gospodar prstenova: Tolkien se okreće u grobu

Foto/Screenshot: EPA/Youtube

ELON MUSK, po svemu sudeći, nije obožavatelj Amazonove nove serije Gospodar prstenova: Prsteni moći.

Najbogatiji čovjek na svijetu osvrnuo se na hit seriju na svom Twitteru, a njegov osvrt je sve samo ne pozitivan.

"Tolkien se okreće u grobu", napisao je Musk na Twitteru, a zatim pojasnio zašto seriju smatra toliko lošom. "Gotovo svaki muški lik do sada je kukavica, kreten ili oboje. Samo je Galadriel hrabra, pametna i dobra", pojasnio je Musk.

Treba svakako naglasiti da je Musk u dugogodišnjoj svađi i rivalstvu s osnivačem Amazona Jeffom Bezosom, a rivalstvo se pojačalo otkako se Muskov SpaceX i Bezosov Blue Origin izravno natječu. Neprijateljstvo između dvojice najbogatijih ljudi na svijetu dovelo je do toga da izvršni direktor Tesle trola Bezosa i njegove kompanije.

Serija se do sada pokazala kao veliki uspjeh za Amazon, a prve dvije epizode gledalo je ​​25 milijuna gledatelja, što je najbolja premijera Prime Videa dosad. Kritičari su također pozitivno reagirali, a serija se može pohvaliti s 84 posto pozitivnih recenzija kritičara na Rotten Tomatoesu i 71 posto na Metacriticu. 

Publika, kao ni Musk, nije pretjerano oduševljena

S druge strane, ocjene publike bile su loše, što je dovelo do optužbi za bombardiranje recenzijama (kada trolovi namjerno obasipaju film ili seriju negativnim kritikama), zbog čega je Amazon uveo odgodu od 72 sata za sve recenzije korisnika objavljene na Prime Videu. Svaka se kritika zatim procjenjuje kako bi se utvrdilo je li autentična ili je krivotvorina koju je stvorio bot ili internetski trol.

 

Serija vodi obožavatelje Međuzemlja u priču smještenu tisućama godina prije događaja u Hobitu i originalnoj trilogiji. Bazirana je na knjizi J.R.R. Tolkiena Silmarillion, no uvodi i brojne nove likove. 

Očekuje se da će serija imati pet sezona, što je čini jednom od najskupljih TV serija u povijesti. Mnogi strani mediji pisali su da će ovo biti najskuplja serija u povijesti televizije. BBC navodi da su za svaku epizodu serije potrošena 43 milijuna funti.