Elon Musk otkrio da plaća za plave kvačice LeBrona Jamesa i Stephena Kinga

Foto: EPA

VLASNIK Twittera Elon Musk priznao je da plaća za neke istaknute Twitter profile kako bi zadržali svoje plave kvačice jer je platforma pokrenula uklanjanje kojim je oduzet status provjere mnogim poznatim imenima, uključujući Beyoncé, Ronalda i Paula McCartneyja.

Musk je to potvrdio nakon što se pokazalo da su pisac Stephen King, glumac William Shatner i košarkaška zvijezda LeBron James zadržali svoje kvačice, koje dodjeljuju verificirani status na profilima, unatoč tome što se nisu prijavili na Twitter Blue, pretplatničku uslugu stranice, piše Guardian.

Musk je u četvrtak nastavio s obećanjem kojim je dugo prijetio da će ukloniti plavu kvačicu s oko 400.000 naslijeđenih verificiranih profila osim ako se ne prijave na Blue, koji košta više od 8 dolara mjesečno u SAD-u, odnosno 9.60 funti u Velikoj Britaniji.

Uklanjanje verifikacijskih oznaka preko noći značilo je da su mnoga poznata imena, a među njima su i Beyoncé, Ronaldo, Kim Kardashian, sir Paul McCartney, J.K. Rowling i Donald Trump ostali vez plave kvačice na profilima.

LeBron James je veliki protivnik uvedenih novosti

Vlasnik Twittera je rekao da je prijelaz na plaćenu provjeru neophodan kako bi se iskorijenili automatizirani bot profili i stvorio alternativni izvor prihoda za oglašavanje, koje čini većinu prihoda Twittera.

Stranica za tehnološke vijesti Verge izvijestila je u četvrtak da je zaposlenik Twittera nedavno poslao e-poruku LeBronu Jamesu da "produži besplatnu pretplatu na Twitter Blue za račun, @kingjames, u ime Elona Muska". James, koji ima više od 52 milijuna pratitelja, bio je istaknuti protivnik plaćanja za verifikaciju izjavivši prošlog mjeseca da ne plaća za plavu kvačicu.

Pisac Stephen King rekao je da je zbunjen što sada ima verificirani profil koji je pratiteljima koji kliknu na njegovu plavu kvačicu govorio da je pretplatnik na Twitter Blue. Napisao je: "Moj Twitter profil kaže da sam se pretplatio na Twitter Blue, ali nisam." Musk je, dajući do znanja da je piscu pomogao zadržati potvrđeni status, odgovorio: "Nema na čemu."

Pročitajte više