Elon Musk postao je protivnik woke kulture jer mu se sin izjasnio kao žena?

Foto: Profimedia

Elon Musk postao je žestok protivnik woke kulture zbog promjene spola svog sina, odnosno sada kćeri, navodi se u novoj knjizi o šefu Tesle. Milijarderova desničarska politička sklonost djelomično je pokrenuta kada je, navodno, njegovo tada 16-godišnje dijete Xavier Alexander Musk otkrilo da je trans.

Tvrdnju je iznio Muskov biograf Walter Isaacson u svojoj knjizi Elon Musk, objavljenoj u Wall Street Journalu u četvrtak. "Hej, ja sam transrodna osoba i sada se zovem Jenna", navodno je tinejdžerica poslala poruku svojoj teti, piše The Independent. "Nemoj reći mom tati."

"Ona misli da je svatko tko je bogat zao"

Bivši Xavier Alexander u lipnju je dobila zakonsku promjenu imena i spola i prekinula je sve veze sa svojim slavnim ocem. Sada se zove Vivian Jenna Wilson. Prema knjizi, Musk opisuje svoju kćer kao "komunisticu" koja je prekinula vezu s njim jer joj je njezina škola u Kaliforniji, koju je plaćao 50.000 dolara godišnje, isprala mozak.

On je i ranije krivio woke škole za tranziciju svoje kćeri i njihov narušeni odnos. "Otišla je dalje od socijalizma i postala potpuni komunist i misli da je svatko tko je bogat zao", rekao je Musk, koji ima neto vrijednost od 257.3 milijarde dolara.

Musk je rekao da je razdor s njegovom kćeri najbolnija stvar koju je doživio od smrti svog prvog djeteta u dobi od 10 tjedana od sindroma iznenadne dojenačke smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.