Emotivan susret: Ukrajinac u Koprivnici dočekao obitelj koja je pobjegla iz Kijeva

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

UKRAJINAC Aleksandar koji radi u Koprivnici dočekao je svoju obitelj koja je pobjegla iz ratnog Kijeva. Njihov emotivni susret zabilježile su kamere.

44-godišnjak je nestrpljivo čekao suprugu, troje djece, punicu i psa. Dočekao ih je s buketima cvijeća, a čim su izašli iz automobila, požurio im je u zagrljaj.

 

"12 sati smo izlazili iz Kijeva do sela mog supruga. Bilo je bombardiranja, sirena... Rat je. Grozno je", ispričala je Ukrajinka Julija pred kamerama. Objasnila je i da im je uvelike pomogla organizirana pomoć koja koordinira kolone koje napuštaju glavni grad Ukrajine.

"Zasad tu namjeravamo ostati"

Aleksandar je jedan od radnika koji je zaposlen na obnovi Podravkine zgrade. Aleksandar je u Koprivnici još prije nekoliko dana počeo tražiti pomoć i smještaj za svoju obitelj. Zadnji put vidio ih je za Novu godinu, kada je bio u Ukrajini.

"Odem kući dva do tri puta godišnje avionom iz Zagreba. Sada jedno vrijeme sigurno neću. Ostat ću ovdje, zadovoljan sam, zaradi se bolje nego u Ukrajini, a i život nije loš, iako smo stalno na poslu", rekao je ranije za ePodravinu.

Aleksandar je u Hrvatsku došao prije tri godine i otad radi za jednu splitsku kompaniju. 

"Bili smo već na Hvaru, u Bjelovaru, Zagrebu, a u Koprivnicu smo došli prije četiri mjeseca i tu namjeravam zasad ostati sa ženom. A dalje ćemo vidjeti gdje ću raditi. Za početak nam treba nešto privremeno, teško mi je sad planirati budućnost", objasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.