Eni Jurišić: Beba stiže u svibnju, ali dat ćemo sve od sebe da predstavimo Hrvatsku

Foto: Filip Gržinčić

Predstavljamo natjecatelje ovogodišnje Dore. Sve pjesme koje se natječu možete čuti ovdje.

PJEVAČICA Eni Jurišić na Dori će nastupiti trudna, u šestom mjesecu trudnoće. Eni sa suprugom Vjekoslavom očekuje prinovu koja bi na svijet trebala stići upravo u svibnju, kada će se održavati i Eurosong u Liverpoolu. 

"Svoj odlazak na Euroviziju ne želim prijevremeno predviđati, zato ovim putem pozivam ljude da glasaju za Kreni dalje na ovogodišnjoj Dori. Smatram da se moju trudnoću nikako ne smije uzimati kao hendikep vezano za odlazak na Euroviziju, baš suprotno. Ako glasovi na Dori odluče da je pjesma Kreni dalje zaslužila pobjedu i plasman na natjecanje u Liverpoolu, sa zadovoljstvom ćemo dati sve od sebe u skladu sa svojim mogućnostima da predstavljamo Hrvatsku na Eurosongu", kaže Eni za Index.

"Stanje u kojem se nalazim je najljepša stvar na svijetu i presretna sam što se dobro osjećam pa mislim da se nastup na Dori nikako ne smije percipirati na taj način", dodaje na pitanje o tome što ako, u slučaju pobjede na Dori, zbog porođaja ne bude mogla nastupiti na Eurosongu.

"Izuzetno se veselim nastupu na Dori i uživam u kreativnom procesu koji pripreme za njega iziskuju. Nastup će se jednim dijelom nadovezati na spot. Ipak, kako se live poprilično razlikuje od seta spota, nastojat ću raditi na tome da se emocija kojom je nabijena pjesma prenese u svom punom kapacitetu. Kreativni tim koji stoji iza spota također radi sa mnom i na detaljima nastupa, tako da možete očekivati da ćemo se ipak istaknuti određenom dozom scenskog i stilskog izričaja", naglašava pjevačica.

Inače, ona i suprug Vjekoslav Ključarić, također glazbenik, upoznali su se i zaljubili u HRT-ovom showu The Voice.

Vanna na Doru stigla u devetom mjesecu trudnoće

Podsjećamo, prva Hrvatica koja je trudna nastupila na Dori bila je Vanna 2001. godine. Ona je tad pobijedila s pjesmom Strune ljubavi, koju je na Eurosongu izvela u engleskoj verziji Strings of my Heart. 

Na Eurosongu u Kopenhagenu osvojila je deseto mjesto, a kćer Janu rodila je u ožujku, dva mjeseca prije Eurosonga.