Evo kako Netflix namjerava spriječiti dijeljenje lozinki s prijateljima

Foto: Shutterstock

U PRVOM kvartalu ove godine odzvonit će dijeljenju lozinki za Netflix. Oni koji su koristili lozinke prijatelja, ljubavnih partnera, braće, sestara i svih onih s kojima ne žive, morat će kupiti svoju pretplatu.

Nakon što su se lozinke za Netflix godinama dijelile, to se više neće moći događati.

"Iako naši uvjeti korištenja ograničavaju korištenje Netflixa na kućanstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj račun šire. Budući da uvodimo plaćeno dijeljenje, članovi u mnogim zemljama također će imati opciju dodatnog plaćanja ako žele dijeliti Netflix s ljudima s kojima ne žive", kažu iz Netflixa.

"Kao što je slučaj i sada, svi korisnici će moći koristiti Netflix dok putuju, bilo na TV-u ili mobilnom uređaju", dodaju.

Kako će spriječiti dijeljenje lozinki ako se može prijaviti na više uređaja?

Nova metoda o kojoj je riječ odnosi se na redovito prijavljivanje na vaš Netflix račun iz vašeg doma. Ukratko, korisnici će se morati prijaviti na svoj uređaj sa svoje kućne Wi-Fi mreže jednom svaki 31 dan. Ako korisnici to ne učine, njihov Netflix račun bi mogao biti blokiran.

Svoju nepopularnu odluku iz Netflixa pravdaju tvrdnjom da dijeljenje lozinki utječe na njihovu mogućnost ulaganja u sjajne nove serije i filmove za njihove članove. Streaming platforma objašnjava da žele omogućiti članovima koji dijele račune izvan svog kućanstva da to učine "jednostavno i sigurno, a da pritom plaćaju malo više".

Pročitajte više