Evo što raditi kad već ne možemo putovati, jedna ideja nas je oduševila

Foto: 123RF

VEĆINA planova o putovanjima trenutno je na pauzi, osobito ako uključuju daleke i egzotične destinacije. Dok gledamo stare fotke s putovanja, maštamo o tome kad ćemo moći ponovo spakirati kofere i pobjeći od svakodnevice u nove avanture.

Optimizam oko putovanja ne prestaje širiti Somersby, omiljeni cider i brend koji je postao pravi svjetski putnik. U 2020. Somersby je iz pogona u Koprivnici putovao u egzotične zemlje kao što su Tahiti, Bahami, Bermuda i arktički Grenland, kao i u europske zemlje poput Cipra, Grčke, Malte, Njemačke i Nizozemske. Sa sjevera Hrvatske Somersby se u staklenim bočicama izvozi na dvadesetak svjetskih tržišta, noseći mjehuriće osvježenja i optimizma. Među 10 okusa koji se proizvode u Carlsbergovoj tvornici u Hrvatskoj je i Kosher Jabuka, koja odlazi za Izrael. Zanimljivo, proizvodnju u tvornici nadgleda rabin, kako bi osigurao da su sirovine u skladu sa židovskim zakonima.

Dok jedva čekamo da i mi ponovo postanemo svjetski putnici, upoznamo nove kulture i nazdravimo uz Somersby na jednoj od ovih zanimljivih destinacija, evo kako svijetom možemo putovati na malo drugačiji način.

Foto: PR

Napravite vision board s mjestima koje biste voljeli posjetiti

Možda trenutno ne možemo putovati, no nitko nam ne brani sanjariti i maštati. Zabavite se pišući svoju listu želja putovanja, s gradovima i mjestima koje biste voljeli posjetiti. Ako želite biti kreativni, možete napraviti svoj putnički vision board odnosno svoj kolaž željenih putovanja. Sve što vam treba su časopisi, komad papira i ljepilo. Iz časopisa izrežite šarene fotografije zanimljivih lokacija i aktivnosti, kao i inspirativne citate. Sve to zalijepite na jedan papir i po završetku postavite na vidljivo mjesto. Kad vas ove zanimljive destinacije i poruke budu gledale sa zida, oživjet ćete svoje snove o putovanjima i pronaći inspiraciju da ih jednog dana i ostvarite.

Foto: 123RF

Čitajte putopise i gledajte putopisne emisije

Među koricama putopisnih knjiga kriju se pustolovine koje će vas na nekoliko sati odvesti na put oko svijeta. U svojoj knjižnici ili knjižari pronađite putopis koji je vezan za neku destinaciju na koju biste voljeli otputovati. Neka to bude vaš mali bijeg iz svakodnevice. Možete zapratiti i zanimljive travel blogere na društvenim mrežama i pratiti njihove avanture s putovanja, popraćene živopisnim fotografijama. Ako više volite filmove, pripremite grickalice i opustite se na kauču dok vas neki putopisni film ili serijal vodi u drugu zemlju ili na sasvim drugi kontinent. Samo izaberite lokaciju, zavalite se u horizontalni položaj i otisnite se na put s vlastitog kauča, bez žurbe i prtljage.

Foto: PR

Okusite svijet u vašoj kuhinji uz tradicionalne recepte

Jedna od najvećih čari putovanja je uživanje u okusima lokalne hrane. Dobra vijest je da i sami možete dovesti okuse svijeta na svoj tanjur. Svaki tjedan isprobajte tradicionalni recept iz neke zemlje s vaše liste želja. Ako vam se putuje u Španjolsku, pripremite paellu s plodovima mora, otputujte u Meksiko uz okus tacosa ili churrosa, ili se zasladite uz poznati francuski desert crème brûlée i zamislite da sjedite na terasi usred Pariza.

Počastite se i pićem koje će vas u mislima odvesti na putovanje. Skuhajte si čaj Earl Grey i uživajte u čajanci onako kako to rade Britanci ili si natočite rum i zamislite da ste na Karibima. Ako ne možete dočekati ljeto, natočite si rashlađeni Somersby Lubenicu i teleportirajte se ravno na Jadran, na terasu kafića s pogledom na more i zvukom cvrčaka i valova. Ako želite okus egzotične destinacije, miksajte najdraži Somersby okus s ledom, voćem i žestokim alkoholnim pićem i napravite fine koktele. Možete ih ispijati zamišljajući da ležite na egzotičnoj plaži na Bahamima, okruženi palmama. Budite kreativni i opušteni i pustite da vas mašta povede.

Foto: PR

Učite strane jezike

"Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš", tako barem kaže latinska poslovica. Danas kad nas internet povezuje s cijelim svijetom, nikad nismo bili bliži drugim kulturama putem društvenih mreža, glazbe i filmova. Dostupni su nam online tečajevi i mnoštvo besplatnih aplikacija za učenje jezika. Putem aplikacija za komunikaciju povežite se s izvornim govornicima jezika koji želite naučiti i krenite obogaćivati svoje znanje. Umjesto da vrijeme provodite besciljno lutajući društvenim mrežama, počnite učiti novi jezik. Tako ćete otkriti i nešto novo o sebi, steći vrijedno znanje, a jezik će vas približiti kulturi neke zemlje. Jednog dana kad je doista i posjetite, moći ćete se lakše povezati s lokalcima, što će vam zasigurno donijeti zanimljive doživljaje.

Nagradite se putovanjem za vikend ili izletom u prirodu

Foto: 123RF

Kad ste posljednji put posjetili neko jezero, eko etno selo ili park prirode? Izaberite zanimljivu lokaciju koja vam je u blizini i za vikend pobjegnite iz grada u prirodu. Pripremite košaru za piknik, pješačite na svježem zraku i fotografirajte. Ako ste u mogućnosti, otputujte na vikend na obalu i uživajte u ispijanju kave ili Somersby cidera s opuštajućim pogledom na more. Ne kažu uzalud da smo, ako stavimo prst u more, povezani s cijelim svijetom. Iskoristite ono što vam život pruža i ne zaboravite uživati u malim stvarima i one velike će isto doći.

Sadržaj donosi Index u suradnji sa Somersbyjem te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.