Evo zašto biste trebali isprobati Anthem, jednu od najiščekivanijih igara godine

Screenshot: Anthem/Electronic Arts

OD 1. do 3. veljače demo igre Anthem će biti dostupan za preuzimanje i igranje na svim platformama. Zahvaljujući VIP demu od ekipe iz Sancta Domenice, mi smo već imali priliku zaigrati ovaj looter shooter BioWarea, kao i svi oni koji su igru prednaručili. Izlazak dema popratili su brojni tehnički problemi, ali pred kraj istog uspjeli smo se i zabaviti te vidjeti potencijal koji u sebi nosi Anthem. Brojke govore za sebe - u nešto više od dva dana igrači su Anthem igrali devet milijuna sati.

Razvoj Anthema počeo je još 2012. odmah nakon izlaska Mass Effecta 3. Iako je igra trebala izaći krajem prošle godine, datum izlaska je bio odgođen kako bi se napravilo prostora za izlazak Battlefielda. Bit će to prva BioWareova usluga, koju planiraju održavati dugo godina nakon izlaska. Igru pokreće Frostbite 3 i vizualna prezentacija je sigurno jedna od jačih strana igre. Izdavač je Electronic Arts i  Anthem će biti dostupan od 22. veljače. Ukratko, u timu od četvero igrača ubijat ćete nemani, osvajati utvrde i istraživati svijet koji nas je na trenutke ostavio bez daha.

Screenshot: Anthem

Kao što smo naveli u uvodu, početak VIP dema popratili su brojni problemi. Sporo učitavanje, problemi sa serverima i zvukom i mrtav centralni hub Fort Tarsis na prvu su odbili mnoge igrače. Mi smo igrali na PC-ju i imali smo nešto manje problema, ali kolege na PS4 Pro i Xbox One konzolama su se žalili kako u nekim trenucima djeluje kao da se konzole zaista muče s pokretanjem igre. Međutim, kako se bližio taj 28. siječnja i kraj ekskluzivnog testiranja, stvari su se stabilizirale.

Za Anthem se navodi kako sadrži single player i co-op, a ovo prvo možete odmah zaboraviti. Anthem ne bih preporučio nikome tko ne želi igrati online s društvom ili nepoznatim ljudima i to je segment u kojem igra blista. Odmah na prvu će vas podsjetiti na Destiny i Warframe, radi se o looter shooteru i ako niste spremni na grind i sakupljanje predmeta Anthem nije igra za vas. 

Kada govorimo o pucanju s društvom online, Anthem je odličan. Možete birati između četiri Javelina (odijela), od kojih svako ima posebnu ulogu u timu. Počet ćete s Rangerom, on je ona fleksibilna klasa koja postoji u svakoj igri, a tu su još i Interceptor, Colossus i Storm, i svaki od njih ima svoje čari i bili su mi jednako zanimljivi za igranje. Svoje Javeline moći ćete kastomizirati, estetski i funkcionalno, a svaki može nositi dva oružja, od pištolja do snajpera i strojnica. Naravno, svaki od njih će blistati u različitim situacijama, bilo da se radi o tenkanju na prvoj crti s Colossusom ili rezanju u bliskoj borbi s Interceptorom. 

Screenshot: Anthem

Pucanje i sustav borbe djeluju odlično i vrlo su zabavni. Užitak je gaziti protivnike kojih zaista ima velik broj najrazličitijih vrsta. Letenje i kretanje su također dobro pogođeni, a upravo to su neke od najvažnijih stavki svih looter shootera. Pričom se nismo previše bavili, nego smo se brzo uvukli u grindanje i otključavanje novog sadržaja u igri. 

Anthem ćete moći besplatno isprobati od 1. do 3. veljače i svakako vam sugeriramo da to učinite. Doduše, pripremite se da će veličina dema za konzole biti veća od 20 GB-a, a za PC dvostruko više. Na nas je VIP demo na kraju svega ostavio dobar dojam, ali puno toga će ovisiti o BioWareu i kako će održavati igru nakon izlaska. Već se govori o novim regijama i neprijateljima, a igra još nije ni izašla. Ne očekujte previše od priče, nego se pripremite na grind. Ako vam to odgovara, odgovarat će vam i Anthem. U slučaju da volite taj žanr i jedva čekate da igra službeno izađe, možete je prednaručiti u Sancta Domenici po cijeni od 449 kuna za PC ili 495 kuna za konzole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.