Filmska Pocahontas uhićena ispred Bijele kuće nakon što se vezala i polila crnom bojom

GLUMICA Q'orianka Kilcher, poznatija po ulozi mlade Pocahontas u filmu "The New World", uhićena je nakon što se zavezala za ogradu Bijele kuće. 20-godišnja glumica zavezala se za ogradu Bijele kuće uz pomoć svoje majke koja ju je zatim cijelu zalila crnom bojom, što je trebalo simbolizirati prolijevanje nafte. Dvije su žene prosvjedovale protiv posjeta peruanskog predsjednika Alana Garcije SAD-u. On navodno želi naftnim kompanijama prodati zemlju koja pripada peruanskim domorocima.

Q'oriankin otac je peruanski Indijanac pa je tom gestom željela upozoriti na položaj u kojem se nalazi domorodački narod u toj južnoameričkoj državi. Policija je uhitila dvije prosvjednice te je Q'orianka zaradila prijavu za narušavanje javnog reda, a njena majka za uništavanje državnog vlasništva.

Američka glumica neobičnog imena djelomično je indijanskog podrijetla, a rođena je u Njemačkoj. Proslavila se ulogom Pocahontas u filmu "Novi svijet" iz 2005. godine. U njemu je glumila s Colinom Farrellom i Christianom Baleom te je za svoju izvedbu dobila i nekoliko priznanja. Osim toga, glumila je u filmu Rona Howarda "Kako je Grinch ukrao Božić" te glumila ulogu princeze u filmu "Princeza Kaiulani".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.