FOTO Dragulj u našem susjedstvu: Ovaj grad stranci naveliko hvale, a većini Hrvata nije baš drag

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

PROŠLOG tjedna Conde Nast Traveler objavio je svoju listu 14 nerazvikanih destinacija diljem svijeta koje treba posjetiti, a prvo mjesto na njoj zauzeo je Beograd.

Ako ste tu vijest dočekali sa skepsom, fotografije koje stižu iz glavnog grada Srbije trebale bi vas razuvjeriti. Na njima je doduše samo ušće Save u Dunav te gradilište Beograda na vodi koje je, prema pisanju srpskog tiska, ipak zapalo u neke poteškoće zbog napuhavanja troškova gradnje, no i to bi trebalo biti dovoljno da shvatite zašto se strancima toliko svidio.

"Posljednjih mjeseci možda ste vidjeli članke s naslovom 'Je li Beograd novi Berlin?' Iako su ta dva glavna grada radikalno drugačija, uspoređivanje Beograda s Berlinom pokazuje smjer u kojem srpska prijestolnica ide. Kroz sukobe koji su se odvijali u njegovoj prošlosti, Beograd je uskrsnuo kao užurbani balkanski grad, poznat po divljem noćnom životu (kasnonoćni partyji i brodovi poznati kao 'Splavovi') te cvjetajućoj umjetničkoj i dizajnerskoj sceni", piše Traveler i preporučuje turistima da se upute u Savamalu gdje su galerije poput Mikser Housea, industrijskog prostora u kojem se prikazuje najnoviji srpski dizajn.

S ušća Save u Dunav puca pogled na Kalemegdan, možda najpoznatiji i najljepši dio Beograda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.