FOTO Najveće hrvatske Photoshop katastrofe

Foto: Press/Facebook/Instagram/Twitter

KAD PIŠEMO o Photoshop katastrofama najčešće pišemo o stranim budalaštinama koje nas nasmijavaju.

Međutim, zaboravljamo da postoji čitavo more domaćih primjera, a mi smo izabrali one najzanimljivije.

Mišo Kovač

Prepoznajete li ovu osobu? U redu, pročitali ste podnaslov pa vjerojatno znate da se radi o Miši Kovaču, ali da smo fotografiju ovog suludo ispeglanog lica servirali bez konteksta, teško je da biste pogodili o kome je riječ.

Mišo na ovoj fotki izgleda kao žrtva sadističkog estetskog kirurga koji je našeg legendarnog pjevača zetezao sve dok mu zulufi nisu završili iza ušiju. Budući da znamo kako Mišo izgleda, ovo bi mogao biti i loš pokušaj da ga se plasira na azijsko tržište jer ovo nije Mišo kojeg poznajemo, ovo je vrlo lijepa starija gejša s brkovima.

Inače, fotografija se pojavila na omotu dvostrukog best of albuma The Platinum Collection u izdanju City Recordsa čiji dizajneri očito ne znaju kako izgleda Mišo Kovač. Ili pravi ljudi.

Četnici

Znamo da čitatelji portala Dnevno.hr nisu najoštriji noževi u ladici, ali očekivali smo ipak više. Naime, kao što ništa drugo u ovoj državi ne može proći bez ustaša i četnika, pa tako ni ovaj tekst, prisjetili smo se i nedavnog slučaj Milanke Opačić fotografirane u četničkoj majici. 

Naime, od ekstremnih desničarskih portala ne očekujemo mnogo, ali i najveći glupan pronašao bi nešto sumnjivo u rečenici: "Gdje je i kada točno fotografija nastala, teško je reći. Jedino pouzdano jest da je fotografija autentična i da nikako nije riječ o photoshopu".

Naravno, radi se o lošoj montaži, a tviterašima je trebalo pet minuta da otkriju original. Stoga, ne znamo jesu li ekstremni desničari glupi ili jako glupi. Jedino pouzdano jest da pametni nisu.

Simona

Otkad je promijenila prezime i otkrila Boga, Simona je razvila i nevjerojatne, gotovo božanske moći nalik onima super junaka koji su u stanju distorzirati svijet oko sebe.

S druge strane, sliku možda nije iskrivila Simona već zlonamjerni mediji, a ovo je samo najneobičniji otirač na svijetu.

Budoirova kampanja

Medijima i modnoj industriji često zamjeraju forsiranje nerealnih ideala ljepote, ali nikad nismo mislili da je taj ideal invaliditet. Stoga, pripazite dok se razbacujete kritikama. Ovo je možda bio subverzivni način da se ukaže na probleme jednorukih Hrvata.  

Mediji su greškom Budoirovu kampanju nazvali "Prvom hrvatskom Photoshop katastrofom", ali radi se o najobičnijoj Photoshop katastrofi.

Iza stakla

Ne znamo što je točno prolazilo glavama dizajnera "alternativne" naslovnice "Iza stakla", ali sigurni smo da vjeruju da je nos Jadranke Đokić neprimjeren stranom tržištu gdje su nosevi pravilniji.

Osim što je uvredljivo i zločesto, u isto je vrijeme i izuzetno zbunjujuće jer gledatelj će do kraja filma tražiti glumicu koja se pojavila samo na plakatu. Osim ako joj nisu izravnali nos i u cijelom filmu za strano tržište.

Političari i Photoshop

Otkad je Vesna Pusić kraljevski ispeglala svoju fotku za predizborni plakat i našla se na udaru kritika svih medija u državi, mislili smo da će političari biti oprezniji s korištenjem alata za uljepšavanje. No, to se nije dogodilo.

Peglaju se fotke za plakate (vjerodostojno)...

Za Fejs...

Pa čak i one koje šaljete medijima koji pišu o vama...

No, prvu nagradu u kategoriji "Političari & Photoshop" bez ikakve sumnje odnose slunjski HDZ-ovci. Istina, oni se nisu uljepšavali već dodali one koji nisu došli na snimanje.

Pokušajte pronaći one koji nisu bili na snimanju.

Evo, malo ćemo vam pomoći...

Još malo...

Kakvi bogovi Photoshopa!

Maja Šuput

Kada biste pogledali Instagram Maje Šuput, a da je prije toga nikad niste vidjeli, vjerojatno biste pomislili da je riječ o osobi koja nije stvarna već živi u šarenom snu Marka Grubnića.

Njihove fotografije nisu obične fotografije. Radi se o nečem što bi se najbolje moglo opisati kao kreacija o filterima ovisnih daltonista na LSD-u. Maja na njima ponekad izgleda stvarno, no većinu vremena imate osjećaj kao da je netko airbrushem pokušao naslikati Jelenu Karleušu, ali nije baš pogodio facu.

Kompletni Instagram profil Marka Grubnića

Dok drugi koriste Photoshop, Marko Grubnić ga siluje. Štoviše, njegov profil na Instagramu toliko je neizdrživo fejk da vas tjera da preispitate stvarnost.

Je li zaista bio u Parizu ili na profilu nekog tko je bio u Parizu? Ide li u teretanu ili je te mišiće nacrtao u Paintu? Je li doručak na stolu pravi doručak ili stock fotka zdjelice žitarica? Je li ovo Pariz? Postoji li Grubnić ili smo svi žrtve velike zavjere Adobea koji ga je umjetno stvorio kako bi nas uvjerio u snagu svog alata.

Radi li se uopće o Photoshopu??!? Grubniću, tvoje nas fejkanje dovodi do ludila!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.