Fotografska prva liga u Erdutu

POZIVAMO vas na prvu fotografsku koloniju "Foto Ars Danubia", koja će se održati u Erdutu, od 28. do 31. siječnja 2010. godine, u sklopu Likovnih susreta "Ars Danubia", a u organizaciji Romulić multimedia studija i Udruge ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut.

Nakon što su prošle godine održani jubilarni 10. Likovni susreti "Ars Danubia", rođena je ideja da se, uz postojeće slikarske i kiparske susrete, format proširi na još jedan umjetnički i likovni medij - fotografiju. Inicijativa je odmah naišla na pozitivne reakcije uglednih hrvatskih fotografa, kako zbog činjenice da na našim prostorima nema sličnih fotografskih susreta, tako i zbog prekrasnog ruralnog ambijenta u kojem će se "Foto Ars Danubia" održati. Selo Erdut smješteno je na uzvisini tik do Dunava, a očuvana priroda, zimski seoski ugođaj i nizovi beskonačnih vinograda pružiti će sudionicima pregršt interesantnih motiva.

Posebnost kolonije "Foto Ars Danubia" je i u činjenici da ona nema edukacijski karakter - na njoj će sudjelovati etablirani fotografi koji će kroz druženje i istraživanje motiva pitoresknog Erduta svojim fotoaparatima zabilježiti ljepotu podunavskog krajolika, a potom nastale radove izložiti javnosti.

Na prvoj koloniji "Foto Ars Danubia" sudjelovati će osječki fotografi Mario Romulić (www.romulic.com) i Dražen Stojčić (www.stojcic.com) kao domaćini, te poznata imena hrvatske umjetničke fotografije: Ivo Pervan (www.ivopervan.com), Željko Koprolčec (www.koprolcecstimac.com), Šime Strikoman (www.strikoman.com), Davor Šarić (www.ulupuh.hr/hr/straniceclanova.asp?idsekcije=2&idclana=933), Saša Poldan (www.sasapoldan.com), Janko Belaj (www.belaj.com), Krešimir Žanetić (www.zanetic.com), Zoran Osrečak (www.zockphoto.com) i Ivan Posavec (www.ivanposavec.com).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.