Franšiza Rocky dobiva novi nastavak, stiže spin-off o Ivanu i Viktoru Dragi

Screenshot: Youtube

SPIN-OFF film Creed trenutno je u izradi, a trebao bi pratiti priču o zloglasnom Rockyjevom protivniku Ivanu Dragi i njegovom sinu Viktoru. 

Scenarist Robert Lawton piše scenarij za studio MGM, koji želi proširiti boksačku franšizu u kojoj je glumio Sylvester Stallone, a započela je 1970-ih. Drago dolazi nakon uspjeha Creeda, koji prati priču Adonisa Creeda, sina jednog od Rockyjevih rivala Apolla Creeda.

Ivan Drago se prvi put pojavio u filmu Rocky IV iz 1985. godine, dok se njegov filmski sin, Viktor Drago, pojavio u filmu Creed II iz 2018. godine. Viktor je ušao u ring kako bi se suočio sa sinom Apolla Creeda, kojeg glumi Michael B. Jordan.

Lawton je dobio zadatak da konkretizira pozadinu ruskog boksača Ivana Drage, piše Variety. Scenarist je impresionirao produkcijski studio svojim scenarijem za Becoming Rocky, koji govori o snimanju prvog filma u serijalu. Scenarij je bio jedan od 50 koji su osvojili Nichollovu stipendiju 2021. pa su rukovoditelji MGM-a angažirali Lawtona za sljedeći spin-off u filmskom serijalu.

"Nevjerojatno sam ponizan i zahvalan na ovoj prilici, i pristupam joj kao veliki obožavatelj franšize o Rockyju, koji je slučajno scenarist", kazao je Lawton. Detalji zapleta se drže u tajnosti pa nije poznato hoće li fokus biti na Viktoru ili na njegovom ocu Ivanu.

Florian Munteanu, koji je u Creedu II glumio Viktora, bio je boksač u stvarnom životu i natjecao se pod imenom Big Nasty prije nego što je postigao glumački uspjeh nakon što je Sylvester Stallone tražio europskog borca ​​koji bi glumio Ivanovog sina.

Prije nego što priča o obitelji Drago stigne na velika platna, Adonis i društvo vratit će se u filmu Creed III, koji u kina stiže 3. ožujka 2023. Michael B. Jordan, koji glumi Adonisa Creeda, debitirat će kao redatelj. Munteanu, Tessa Thompson, Phylicia Rashad i Jonathan Majors dio su glumačke postave, a to je prvi film o Rockyju u kojem se Stallone ne pojavljuje.

Pročitajte više