Fredro Starr: Fuck the police!

"NE MOŽEŠ zaustaviti hip hop glazbu. To je kultura. Da nije bilo hip hopa, Obama nikad ne bi postao predsjednik. Policija to ne razumije. Fuck the police", žestok je bio hrvatski zet, američki reper Fredro Starr, čiji je nastup u zadarskom klubu Shine sinoć naprasno prekinula policija. Scena je bila posebno neugodna, jer je Fredra i dečke iz Onyxa policija pokupila pred okupljenim fanovima i članovima obitelji supruge Korine Longin.

Koncert se pretvorio u noćnu moru

"Trebala je to biti kruna turneje, no koncert se pretvorio u noćnu moru. Pokupili su dečke u postaju i držali ih tamo do 2 i po ujutro. Svi su bili šokirani. Pokušao sam razgovarati s policijom, da im objasnim da se tako ne postupa sa izvođačima. Ali nije imalo smisla. Toliko su ih željeli privesti, unatoč tome što su imali sve potrebne dozvole, koje im je izdala upravo policija. Kakav paradoks. I nevjerojatno je to što su na koncu zaključili da su narušavali javni red i mir. Pa oni su izvođači! Kako je to moguće?! ", pita se Marko Lasić Nered, koji je Starra i momke i doveo u Hrvatsku.

Nakon višesatnog boravka u policiji, reperi su pušteni u hotel, ali bez putovnica. Danas su, pak, pola dana proveli na Prekršajnom sudu. "Svi su bili potpuno zbunjeni. To je bio raspad sistema, potpuni debakl zakona. Na kraju su im naplatili kazne od 100 eura i opalili troškove postupka. Jako sam razočaran, ovo mi se u životu nije desilo", kaže Nered, koji ima i objašnjenje za sve što se dogodilo.

"Onyx su ispali kolateralne žrtve lokalnih moćnika, gazda i policije. Bitno je da su izašli pozitivni iz cijele ove neugodne situacije. Nastup u Splitu bit će točka na i. Svi ćete uživati večeras", optimističan je Nered.

"Zadre, vraćamo se, glasniji no ikad..."

Ni Starr nije klonuo unatoč neplaniranoj i iscrpljujućoj borbi s hrvatskim pravosuđem i organima reda. "Split je prekrasan. Sačuvali smo najbolje za kraj", kaže on. O Hrvatskoj i Zadru i dalje misli sve najbolje. Pa čak i o policiji, pokazalo se.

"U policiji su dobro s nama postupali. Policija nas voli, svi su bili oduševljeni, osim jednog "seronje" koji nije zapravo ni bitan. Inače je bilo zabavno ići u zatvor. I u Americi se ovo događa. I tamo hvataju ljude zbog ničeg. Žao mi je što se to dogodilo upravo u gradu moje supruge. To je manjak poštovanja prema njoj. Moja hrvatska obitelj bila mi je sjajna podrška. Stalno su bili uz mene, znaju da ništa loše nisam napravio. Korina je čula što se zbilo, jako se uzrujala. Ali, vratit ćemo se Zadre. I bit ćemo još glasniji da nas svi čuju", kazao je Starr, koji s momcima večeras zatvara hrvatsku turneju nastupom u klubu Kocka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.