Tvrtka vam dopušta da radite otkud želite? Možete otići na Bali i ne plaćati porez

Screenshot: YouTube

AKO RADITE kao freelancer ili ako jednostavno ne radite iz ureda, nego posao možete obavljati iz bilo kojeg kutka svijeta, odnedavno imate još jednu opciju više. Indonezijski ministar turizma Sandiaga Uno izjavio je, kako prenosi LADBible, da će Indonezija uvesti petogodišnju "vizu za digitalne nomade".

To znači, pojasnio je, da freelanceri za svoj rad neće plaćati porez na, primjerice, Baliju, Javi, Komodu ili Sulawesiju, dok god njihov prihod dolazi van Indonezije.

Indonezija se priključuje Hrvatskoj, Portugalu, Gruziji...

Indonezijski ministar je izjavio da se njegova zemlja želi prebaciti s turizma koji je naglasak stavljao na "sunce, more i pijesak" na tip turizma koji će se temeljiti na "spokoju, spiritualnosti i održivosti". To bi, istaknuo je, trebalo donijeti veću kvalitetu života i pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju.

Indonežani optimizam temelje na statističkom podatku da je Indonezija u jednom istraživanju bila među top zemljama za 95 posto radnika koji nisu vezani za fizičko radno mjesto.

LADBible ističe da će se Indonezija tako priključiti "zemljama poput Gruzije, Hrvatske i Portugala" koje također nude vize za digitalne nomade, što u praksi znači da digitalni nomadi rade u stranim zemljama, ali zapravo ne konkuriraju na tržištu rada u zemlji u kojoj su nastanjeni.

Pročitajte više