Glasovac i Vidović Krišto htjele su biti miss, sjećate li se tko ih je pobijedio?

Foto: Sanjin Strukic, Goran Kovacic /Pixsell

NA IZBOR za Miss Hrvatske 1996. godine prijavile su se dvije današnje saborske zastupnice, Sabina Glasovac i Karolina Vidović Krišto te šefica Državnih nekretnina Renata Sabo. Polufinalno natjecanje za Miss Hrvatske 1996. održano je u kolovozu u Umagu gdje su prolaz u splitsko finale izborile Ana Marija Tropšek i Renata Sabo, ali ne i Sabina Glasovac. U finale, kao jedna od tri najljepše djevojke iz dijaspore, ušla je i Karolina Vidović koja je tada živjela u Münchenu.

No tko je po mišljenju žirija bio ljepši od njih tri?

Bila je to Umažanka Vanja Rupena, misica koja je ostvarila najveći uspjeh u svijetu modelinga. Nakon što je 1996. godine preuzela krunu od Anice Kovač, probila se na milansku modnu scenu, a danas budućim generacijama manekenki prenosi stečeno znanje i iskustvo.

Renata Sabo danas je šefica Državnih nekretnina, trgovačkog društva koje je proteklih dana u fokusu javnosti zbog afera dodjele stanova ministru obrane Mariju Banožiću i predstojniku premijerova ureda Zvonimiru Frka-Petešiću.

Karolina Vidović Krišto danas tvrdi da se Renate Sabo iz vremena izbora za Miss ne sjeća. Sabina Glasovac pak kaže da se Sabo sjeća s izbora. "Vidjela sam je možda dva puta i bila je pristojna mlada djevojka koja ni po čemu nije odskakala. Ni tada, a ni kasnije nisam s njom ostvarila nikakav posebni kontakt. Nisam znala ni gdje je bila ni što je sve od tada radila. Prepoznala sam je kad sam vidjela da je imenovana na čelno mjesto Državnih nekretnina", rekla je za Nacional.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.