Slavni redatelj u središtu skandala: Glumci za otkaze saznali na društvenim mrežama

Screenshot: YouTube

ENGLESKI kazališni redatelj Andrew Lloyd Webber otpustio je glumačku ekipu koja je trebala sudjelovati u njegovom slavnom mjuziklu Pepeljuga, a Daily Mail prenosi kako su glumci za otkaze saznali preko društvenih mreža, medija ili pak jedni od drugih.

Osim što su šokirani postupkom slavnog redatelja i skladatelja i njegove kompanije Really Useful Group, ovaj potez za njih predstavlja i velike praktične probleme. Glumac Luke Latchman naveo je da je zbog Pepeljuge propustio 7 tjedana u kojima je mogao imati audicije, da je odbio ponudu za posao te da se tjelesno i psihički za mjuzikl pripremao 200 sati.

Ogorčenje nisu skrivali ni njegovi kolege. Tako je glumica Daisy Blanche Twells na Instagramu objavila stariji video na kojem se vidi kako majci govori da je dobila prvi posao u prestižnom kazalištu West End. Pored objave je, među ostalim, napisala: "Ovo je za mene bilo ostvarenje sna, a sve je nestalo u nekoliko sekundi. Ja i moji kolege iz sadašnje i prošle proslave smo za to saznali iz objave za medije."

Iz sindikata napadaju, iz kompanije se brane

Iz same kompanije to su demantirali. "Svi koji su radili na Pepeljugi su bili kontaktirani telefonski, emailom ili uživo (neki i preko agenata) prije nego što je vijest bila javno objavljena", prenosi njihove riječi britanski tabloid.

Javili su se i iz sindikata kreativnih industrija Equity UK te oštro osudili Lloydov navodni postupak. Paul W. Gleming, tajnik sindikata, na Twitteru je objavio kako je nedopustivo da se ovakve vijesti priopćavaju putem objave za medije te da glumci moraju dobiti kompenzaciju, dok su na službenom Twitter profilu sindikata napisali: "Equity će dobiti kompenzaciju za naše članove zbog duševnih boli koje im je ovo prouzročilo."

Pretpostavlja se da je do ove odluke došlo uslijed financijskih gubitaka u vrijeme  pandemije koronavirusa, a Daily Mail prenosi i kako će se Andrew Lloyd Webber sada više posvetiti Broadwayu nego West Endu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.