Glumci šokirani smrću Bobija Marottija: "Jednostavno je bio predivan"

SMRT Josipa Bobija Marottija potresla je njegove kolege. Svi glumci koji su s njim radili ističu kako je Bobi uvijek bio vedrog duha, uveseljavao je sve oko sebe i bio je pravi glumački uzor. "Mislila sam da će živjeti vječno, bio je takav borac, životni i glumački", rekla nam je šokirana Mia Begović.

> Preminuo Bobi Marotti, glumac koji je posudio glas Fredu Kremenku i Gargamelu

"Od njega sam naučila glumačku disciplinu. Radili smo Histrione, ne znam ni sama koliko sezona, jedno deset. Bila mi je čast što sam mu bila tako draga. On je uistinu bio prekrasan čovjek, izuzetno duhovit i topao, krasan glumac. Od samih početaka tretirao me na neki lijepi način", rekla nam je glumica koja je s Bobijem prvi put glumila prije 26 godina. "Prekrasno je bilo raditi s njim, uvijek smo se na njega mogli osloniti, pitati ga za savjet kad nam je trebao. Uživala sam glumeći s njim, sve od prve Gričke vještice na Opatovini prije 26 godina. Ove godine ponovo imamo predstavu na Opatovini, ali nema Bobija i to mi je nezamislivo", kaže Mia.

"Uistinu mi je šokantna vijest o njegovoj smrti. Bobi je tako svoju bolest nosio, nikad nije kukao. Mi mladi smo se znali žaliti na razne boljke, ali ne i on. Jednostavno je bio predivan. Od njega sam naučila da nikad ne pričaš kad nisi na sceni, jer tako ometaš kolege. On nikad ni jednu riječ nije rekao tijekom predstave, osim ako nije glumio i to je nešto što ću sigurno od njega pamtiti. To kako pazi na partnera i ta glumačka disciplina", zaključuje Mia Begović.

"Bio je veliki čovjek, veliki prijatelj i veliki glumac"

Vedrana Mlikotu i Danka Ljuštinu vijest o smrti Bobija Marottija zatekla je na kazališnoj turneji. "Znamo da je bio u poznim godinama i krhkog zdravlja, ali ipak nam je šok. Bio je veliki čovjek, veliki prijatelj i veliki glumac. Drago mi je da sam radio s njim nekoliko godina u Histrionima. Bili smo u odličnim odnosima, kao da smo bili ista generacija", rekao nam je Mlikota.

Bojana Gregorić također se prisjetila kako je bilo raditi s tako velikim glumcem. "On je bio sjajan, vedri čovjek s kojim je uvijek bio užitak surađivati. Mislim da je glumište puno izgubilo njegovom smrću. Mi smo izgubili kolegu i prijatelja s kojim smo se znali nasmijati. Bez obzira što ga je snašlo, uvijek je bio dobrog raspoloženja. Radila sam s njim Tajnu krvavog mosta i još neke predstave, mogu samo reći da je s njim uvijek bio užitak i veselje raditi", rekla je Bojana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.