Grešno dobar recept: Ova torta savršena je za svjetski dan Nutelle

Foto: Instagram

DANAS je svjetski dan Nutelle i savršena prilika za isprobavanje raznih recepata koji uključuju ovu omiljenu slasticu.

Nakon što smo vas počastili receptom za Nutella cheesecake koji ne treba peći (nema na čemu), donosimo vam još jedan recept s Nutellom nakon kojeg ćete se odmah htjeti preseliti u kuhinju.

Sastojci:

Za vafle

240 grama samodizajućeg brašna (ili univerzalnog brašna uz dvije žličice praška za pecivo i prstohvat soli)

60 grama nezaslađenog kakaa

240 grama šećera

130 grama omekšanog maslaca

2/3 šalice vode

50 ml ulja

2 jaja

Premaz i nadjev:

1 srednja teglica Nutelle

2 zdjelice jagoda

Priprema

1. Prethodno zagrijte aparat za vafle (na 1. ili 2. nivo)

2. Dodajte u posudu sve sastojke za vafle redoslijedom kojim su navedeni gore u receptu i počnite ih lagano miksati, a zatim postepeno ubrzavajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na čokoladni mousse.

3. Uzmite veliku žlicu i slažite smjesu u aparat za vafle (uglavnom stanu po četiri hrpice). Kad se ispeku, isključite aparat za vafle i ostavite vafle da odstoje sat vremena u njemu kako ne bi popucali prilikom vađenja (nježniji su od klasičnog tijesta za vafle).

4. Nakon sat vremena ih izvadite i počnite sa slaganjem. Vafl premažite Nutellom, posložite narezane jagode, a zatim na jagode dodajte još malo Nutelle. Na to dodajte još jedan vafl i ponovite postupak dok vam ne ponestane vafla. Zadnji vafl premažite Nutellom i dodajte tek pokoju jagodu za ljepši dojam.

5. Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.