DANAS je svjetski dan Nutelle i savršena prilika za isprobavanje raznih recepata koji uključuju ovu omiljenu slasticu.
Nakon što smo vas počastili receptom za Nutella cheesecake koji ne treba peći (nema na čemu), donosimo vam još jedan recept s Nutellom nakon kojeg ćete se odmah htjeti preseliti u kuhinju.
Sastojci:
Za vafle
240 grama samodizajućeg brašna (ili univerzalnog brašna uz dvije žličice praška za pecivo i prstohvat soli)
60 grama nezaslađenog kakaa
240 grama šećera
130 grama omekšanog maslaca
2/3 šalice vode
50 ml ulja
2 jaja
Premaz i nadjev:
1 srednja teglica Nutelle
2 zdjelice jagoda
Priprema
1. Prethodno zagrijte aparat za vafle (na 1. ili 2. nivo)
2. Dodajte u posudu sve sastojke za vafle redoslijedom kojim su navedeni gore u receptu i počnite ih lagano miksati, a zatim postepeno ubrzavajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na čokoladni mousse.
3. Uzmite veliku žlicu i slažite smjesu u aparat za vafle (uglavnom stanu po četiri hrpice). Kad se ispeku, isključite aparat za vafle i ostavite vafle da odstoje sat vremena u njemu kako ne bi popucali prilikom vađenja (nježniji su od klasičnog tijesta za vafle).
4. Nakon sat vremena ih izvadite i počnite sa slaganjem. Vafl premažite Nutellom, posložite narezane jagode, a zatim na jagode dodajte još malo Nutelle. Na to dodajte još jedan vafl i ponovite postupak dok vam ne ponestane vafla. Zadnji vafl premažite Nutellom i dodajte tek pokoju jagodu za ljepši dojam.
5. Dobar tek!