Gunther otkrio da boluje od raka prostate: Imam samo još jednu želju

Foto: Press

GLUMAC James Michael Tyler, koji je glumio Gunthera u Prijateljima, otkrio je da se već tri godine bori s rakom prostate koji mu je dijagnosticiran u četvrtom stadiju.

"Žao mi je što moram reći da danas nisam s vama kako bih najavio da će se o Prijateljima snimati film. Zapravo, ovdje sam da bih vas obavijestio da mi je u rujnu 2018. dijagnosticiran uznapredovali rak prostate koji mi se proširio i na kosti", rekao je 59-godišnji glumac gostujući u emisiji Today.

Rak je primijećen tijekom rutinskog fizičkog pregleda, a već je bio u  četvrtoj fazi. Glumac više ne može hodati i vezan je za invalidska kolica. U javnosti se pojavio tijekom nedavnog emitiranja posebne epizode Prijatelja, no odlučio je da tijekom te prilike ne dijeli vijesti o svojoj dijagnozi.

"Nisam želio da bude kao 'Oh, i usput, Gunther ima rak', znate na što mislim?" objasnio je, napominjući kako je siguran da glumci u ovom trenutku znaju za njegovu bolest.

"David Schwimmer dopisivao se sa mnom putem Instagrama. producenti znaju već dugo", kazao je.

Tyler žali što nije poslušao svoju suprugu Jennifer Carno i što se prije nije testirao.

"Da sam se ranije pregledao, ranije bi ga i uočili", rekao je suznih očiju.

Također je pozvao gledatelje da rade redovite preglede.

Glumac sada ima samo jedan cilj do kraja svog života.

"Cilj mi je protekle godine bio doživjeti 59. rođendan. Učinio sam to. Moj je cilj sada pomoći spasiti barem jedan život", zaključio je Gunther. 

 

Pročitajte više