Hana Hadžiavdagić Tabaković: Slučajno sam otkrila da imam veliki zdravstveni problem

Foto: Instagram

INFLUENCERICA i poduzetnica Hana Hadžiavdagić Tabaković u Večernjem studiju televizije N1 otvoreno je govorila o dugogodišnjoj borbi za potomstvo.

"Ja nisam uobičajena pacijentica, ne mislim stalno na trudnoću i oplodnju, imam puno posla i nemam vremena sjediti kod kuće i čupati kosu, razvoditi se i miriti itd. Dosta mojih prijateljica je teško podnosilo izvantjelesnu oplodnju. Primala sam dosta terapija, ali nisam osjetila neke promjene. Ja sam netko tko nikada nije bio u depresiji. Sve što se dešava, doći će u pravom momentu", rekla je na početku emisije.

Dodala je da je slučajno doznala da ima zdravstveni problem.

"Jednom sam slučajno bila gošća u klinici, doktor je rekao "kada si već tu, hajde da te pregledamo". Nakon pregleda me upitao jesam li svjesna da imam veliki problem? Radi se od adenomiozi. Menstruacije su užasno bolne. Svaka žena koja je to prošla, može me razumjeti. Bez obzira hoću li se ostvariti kao majka, hoću li ići na surogat majčinstvo ili ću usvojiti dijete, sretna sam što sam taj problem riješila. Ja nemam jajovode tako da moram ići na izvantjelesnu oplodnju. Žene mi pišu na društvenim mrežama da koristim neke čajeve, tako da bih mogla možda uz pomoć čajeva ostati trudna", rekla je kroz smijeh.

Adenomioza je stanje u kojem se endometrijsko tkivo, odnosno tkivo sluznice koje oblaže maternicu, nalazi u mišićnom sloju maternice. Površina endometrija, kao i cijela maternica, uvećana je, što vodi do produljenog i obilnog menstrualnog krvarenja te bolova.

Hadžiavdagić je dodala i da sve bilježi i snima.

"Bit će interesantno ako dođemo do cilja sve to pregledati, zaključila je.

Kako se moglo čuti u emisiji, u Bosni i Hercegovini svaki šesti par ima problem s plodnošću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.