Harry i Meghan su ljuti jer njihova djeca neće dobiti status kraljevskog visočanstva?

Foto: EPA

Kralj Charles III. neće dati status Njegovog, odnosno Njezinog Visočanstva Harryjevoj i Meghaninoj djeci, iako će oni i dalje ostati princ i princeza, prenosi The Sun. Kralj bi, prema očekivanjima, u budućnosti trebao dodijeliti titule princa i princeze trogodišnjem Archieju i jednogodišnjoj Lilibet, a Harry i Meghan navodno su bijesni jer njihova djeca neće dobiti statuse HRH.

Odrekli se titula

Kralj je pristao izdati patentna pisma za dodjelu titula princa i princeze svojoj unučadi koja živi s roditeljima u Montecitu u Kaliforniji. Podsjetimo, Harry i Meghan odrekli su se titula Njegovog i Njezinog Kraljevskog Visočanstva kad su presjekli veze s kraljevskom obitelji i preselili se u Kaliforniju, no sada su navodno ogorčeni jer njihova djeca neće moći koristiti taj stil obraćanja.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa istaknuli su kako princeze Beatrice i Eugenie imaju status, iako, baš kao i oni, nisu zaposlene u kraljevskoj obitelji.

Izvor za The Sun rekao je kako su Harry i Meghan bili zabrinuti zbog sigurnosnog pitanja te da kao princ i princeza imaju pravo na određene razine kraljevske sigurnosti.

Čvrst stav

"Bilo je mnogo razgovora tijekom prošlog tjedna. Ustrajali su da su Archie i Lilibet princ i princeza. Bili su neumoljivi otkako je kraljica umrla. Bili su bijesni jer Archie i Lilibet ne mogu preuzeti ovu titulu. To je dogovor, djeca mogu biti princ i princeza, ali ne i Njegovo, odnosno Njezino Kraljevsko Visočanstvo jer nisu članovi kraljevske obitelji", otkriva izvor.

Kraljev glasnogovornik odbio je komentirati glasine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.