HBO objavio da neće biti pete sezone Westworlda, obožavatelji uopće nisu iznenađeni

Screenshot: Youtube

NEKOLIKO mjeseci nakon emitiranja četvrte sezone Westworlda, američki kanal HBO objavio je da se neće snimati peta sezona ove hvaljene znanstveno-fantastične drame. Američki mediji špekuliraju da je takva odluka posljedica rezanja budžeta u Warner Brosu, matičnoj tvrtki HBO-a.

"Tijekom četiri sezone kreatori serije, Lisa Joey i Jonathan Nolan, odveli su gledatelje na odiseju koja oduzima dah, podižući ljestvicu na svakom koraku”, stoji u priopćenju HBO-a koje prenosi Variety: "Neizmjerno smo zahvalni njima i njihovoj talentiranoj glumačkoj ekipi i producentima".

Zanimljivo je da su prije samo mjesec dana Nolan i Joey za Deadline rekli da se nadaju petoj sezoni Westworlda uz riječi: "Uvijek smo imali kraj na umu i nadamo se da ćemo to i postići".

Obožavatelji nisu iznenađeni

U seriji su glavne uloge igrale Evan Rachel Wood i Melanie Thandiwe Newton, a glumile su humanoidne robote koji se osvješćuju nakon neuspjelog ažuriranja. Nakon dvije prve sezone koje su i publika i kritičari prihvatili s oduševljenjem, tijekom posljednje dvije sezone taj je entuzijazam značajno opao.

"Serija je bila užasna još od nevjerojatne prve sezone. Trebali bi jednostavno izbrisati sve od druge do četvrte sezone i praviti se da ne postoji", "Sjećam se kad su ljudi govorili da je ovo sljedeća Igra prijestolja. Što se dogodilo?", "Čini mi se da su tri sezone dovoljne. Uživao sam u prve dvije, u trećoj malo manje, a četvrta mi se skroz zgadila", poručuju tviteraši.

Serija je tijekom četiri sezone skupila ukupno 54 nominacije za Emmy, a snimana je prema istoimenom kultnom filmu Michaela Crichtona iz 1973. godine i njegovom nastavku 1976., koji je nosio naziv Futureworld.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.