Hitler tabletoman: Diktator uzimao amfetamine i Viagru

DVOJICA povjesničara, Henrik Eberle i Hans-Joachim Neumann, u svojoj su knjizi "Je li Hitler bio bolestan?" otkrili javnosti detalje o zdravstvenom kartonu ozloglašenog diktatora.

Hitler je uzimao bikove izlučevine i preteču Viagre
Adolfa Hitlera je tijekom svoje vladavine navodno uzimao 82 vrste različitih lijekova. Među njima je bilo i zanimljivih kombinacija poput mješavine sjemena i izlučevina žlijezdi mladog bika. U jednom dokumentu stoji da mu je doktor Theodor Morrel 1944. davao injekcije bikovih izlučevina zajedno s injekcijama testosterona, što se može smatrati pretečom današnje Viagre. Pretpostavlja se da je Hitleru trebala dodatna snaga i poticaj kako bi seksualno zadovoljio svoju 23 godine mlađu ljubavnicu Evu Braun.

Diktator je uzimao i amfetamine koji su po njemu dobili ime "Hitlerov speed"

Njemački je diktator imao i probleme s nadutosti, visokim tlakom te grčevima. Liječnici se nisu usudili odbiti nijedan njegov zahtjev, što objašnjava velik broj lijekova među kojima su i manje doze metamfetamina, poslije nazvane Hitlerov speed.

Autori knjige željeli su proučiti vezu između Hitlerova lošeg zdravlja i ubijanja milijuna Židova u koncentracijskim logorima, a jedan on zaključaka do kojeg su došli je i taj da je diktator bolovao od Parkinsonove bolesti. Hitler je također bio apsolutno svjestan svih svojih postupaka i lijekova koje je uzimao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.