Holivudska glumica priznala da je pobacila: "Najgore iskustvo u životu"

Foto: Instagram

GLUMICA Mila Jovovich na Instagramu je otvoreno progovorila o pobačaju i otkrila da je to iskustvo i ona proživjela prije dvije godine. O tome je odlučila progovoriti zbog novog zakona o zabrani pobačaja nakon šestog tjedna trudnoće koji je nedavno potpisao guverner američke savezne države Georgije. 

"Ne želim govoriti o politici osim u slučajevima kad to zaista moram, a sad je takav slučaj. Naša ženska prava na siguran pobačaj koji će izvesti iskusni liječnici su ponovo ugrožena. Brian Kemp je potpisao drakonski zakon u kojem će se zabraniti pobačaji nakon šestog tjedna trudnoće, kad mnoge žene još ni ne znaju da su trudne, čak i u slučajevima silovanja i incesta. Pobačaj je emotivno težak za žene i bez toga da ga moraju prolaziti u potencijalno nesigurnim i nehigijenskim uvjetima", ispričala je ona. 

Nakon toga je podijelila i vlastito iskustvo, "jedno od najgorih koje je doživjela". 

"Prije dvije godine prošla sam kroz spontani pobačaj. Bila sam trudna četiri i pol mjeseca. U to vrijeme smo snimali film u istočnoj Europi i meni su počeli trudovi. Rečeno mi je da moram biti budna tijekom cijele procedure. To je bilo jedno od najgorih iskustava koje sam ikad proživjela. Još imam noćne more o tome. Bila sam sama i bespomoćna", priznaje Mila. 

Dodala je da je nakon toga upala u depresiju iz koje se jedva izvukla. 

"Kad pomislim da će žene možda morati proći kroz to u još gorim uvjetima zbog novog zakona, želudac mi se okrene. Bila sam u najvećoj depresiji svog života i morala sam se strašno truditi da pronađem izlaz. Mjesecima sam bila izolirana, a pred svoje dvoje djece sam se pravila da je sve u redu. Bavila sam se vrtlarenjem, trudila se jesti zdravo i ići svakodnevno u teretanu jer nisam htjela početi uzimati antidepresive dok nisam probala sve ostalo. Hvala bogu, uspjela sam se izvući iz tog pakla bez lijekova, ali sjećanje na ono kroz što sam prošla bit će uz mene dok ne umrem. Pobačaj je noćna mora. Nijedna žena ne želi prolaziti kroz to, ali za slučaj da moramo, važno je da imamo svoja prava. Nikad nisam željela govoriti o ovom iskustvu, ali ne mogu šutjeti kad je tako nešto ugroženo", zaključila je glumica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.